Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 10.12.2019

Jyväskylä Sinfonialle kauan kaivattu uusi muusikkovakanssi

Jyväskylä Sinfonian soittajisto kasvaa ensi keväästä alkaen yhdellä uudella muusikolla, kun jousistoa vahvistetaan kolmannella kontrabassolla. Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunta hyväksyi viime viikolla kulttuuri- ja liikuntapalveluiden vuoden 2020 henkilöstösuunnitelman, joka sisältää kolmannen bassovakanssin.

Kuvassa on Jyväskylä Sinfonia käytävässä ja orkesterin jäsenet seisovat.  Kaikilla on esiintymisasut päällä.

Kuva: Tuukka Järventausta

 

Uuden muusikkovakanssin saaminen on harvinaislaatuinen saavutus, sillä orkesterien koot Suomessa ovat vakiintuneita, ja Jyväskylä Sinfoniassakin edellinen uusi soittajavakanssi on saatu yli vuosikymmen sitten. Pitkä valmistelutyö palkitaan nyt, kun soittajiston koko on jatkossa yhteensä 39.

- Viime vuosina budjettiin saadut pienet lisäykset ovat kohdistuneet lähinnä nousseen kustannustason kompensointiin, mutta tällä päätöksellä on merkitystä suoraan taiteelliseen toimintaamme, kertoo Jyväskylä Sinfonian intendentti Nikke Isomöttönen.

- Kolmas kontrabasso on orkesterimme kokonaissoinnin ja jousiston sointitasapainon kehittymisen kannalta erittäin merkittävä asia.

- Jyväskylä Sinfonian kokoisessa orkesterissa bassosektio on ollut pitkään alimitoitettu, jolloin olemme joutuneet tekemään kompromisseja sekä myös fyysisesti runsaasti kuormittavaa työtä. Tämä on ehdottomasti toivotuin joululahjamme koko orkesterille, toteavat Jyväskylä Sinfonian kontrabasistit Ari Mansala ja Jani Koskela.