Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 31.05.2019

JVG julkaisi kesän isoimman hitin - videolla mukana formulalegenda Mika Häkkinen

Kesäkuussa kuudennen albuminsa julkaisevalta JVG:ltä saatiin tänään Frisbee-niminen single, joka huokuu varman kesähitin tunnelmaa. Kappale kuultiin ensimmäistä kertaa maanantaina Leijonien kultajuhlissa Kaisaniemen puistossa, kun JVG nousi lavalle jääkiekon maailmanmestareiden kanssa. Frisbeelle julkaistiin myös musiikkivideo, jossa nähdään duon lisäksi formulalegenda Mika Häkkinen.
 

Kuvassa JVG:n jäsenet Jare ja VilleGalle ovat varastotilassa.  Etualalla on Jare valkeassa t-paidassa ja harmaissa, suorissa housuissa. Hänellä on kädet ylhäällä ja pitää kiinni kelta-mustasta palkista.  VilleGalle nojaa varastohäkin rautaverkkoon ja hänellä on yllään sini-mustaruudulliset housut, harmaa paita ja ruskea nahkatakki.  He seisovat varastokäytävässä, josta roikkuu kelta-mustia palkkeja ja varastohäkit ovat tyhjiä.

Kuva: Teemu Heljo ja Niko Karlsson

 

”Siistii, et saatiin Mikan kaltainen legenda videolle mukaan. Mikalla on ymmärrettävästi aika kortilla, joten tää on meille kunnia. Videon formulateema tulee näkymään myös tulevalla albumilla sekä kesän keikoilla, joten Frisbee on täydellinen lähtölaskenta niihin. Ollaa pidetty pientä keikkataukoo, joten odotetaan jo et päästään kesän keikoille”, JVG kertoo.

 
Katso elokuvamainen musiikkivideo. Videon on ohjannut Jaakko Itäaho.

 

14.6. julkaistavalta RATA/RAITTI-albumilta aiemmin tänä vuonna julkaistua Ikuinen vappu -singleä voidaan pitää yhtenä alkuvuoden isoimmista hiteistä. Kappaletta on striimattu jo lähes 9 miljoonaa kertaa, sen musiikkivideolla on noin 3 miljoonaa katselukertaa ja se löytyy tällä hetkellä radiolistan sijalta 3. Ikuinen vappu on myös rikkonut Spotifyssa ennätyksen oltuaan ykkösenä yhteensä 63 päivää. Kappale on näin ollen eniten ykköspäiviä haalinut kotimainen kappale.
 
JVG:tä ei turhaan tituleerata Suomen suosituimmaksi yhtyeeksi: duolla on hallussaan lukuisia Spotify-ennätyksiä, yhdeksän Emma-palkintoa sekä useampi loppuunmyyty Hartwall Arena -keikka. JVG:n Tarkenee ja Hehkuu ovat olleet historian ensimmäiset suomenkieliset kappaleet, jotka rikkoivat 10 miljoonan striimin rajan. Kappaleet ovat myös kaikkien aikojen eniten striimatuimmat suomenkieliset kappaleet ja Tarkenee teki viime syksynä historiaa, kun se nostettiin mukaan maailmanlaajuiselle NHL-pelin soundtrackille.