Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 16.05.2023

Jussi-palkittu tuottaja Elina Pohjola teki laulun tyttärelleen

Suositulla elokuvallaan Tytöt tytöt tytöt -parhaan elokuvan Jussin voittanut Elina Pohjola julkaisee omaa musiikkia. Hänen debyyttisinglensä Tuima julkaistaan 26.5.2023. Elina on säveltänyt ja sanoittanut kappaleensa itse.

Kappaleen on sovittanut ja tuottanut Markus Koskinen, joka tunnetaan muun muassa Samuli Edelmannin, Vesa-Matti Loirin, Hanna Pakarisen, Johanna Kurkelan sekä Markuksen oman yhtyeen Teleksin kappaleiden takaa.

 

Kuvassa on Elina Pohjolan kasvot sivuttain ja katse alaviistoon.  Hänellä on ruskeat pitkät hiukset. Vasemmalla on heijastusta metsästä hiusten kohdalla.

Osa levyn kannesta. Kuva: Markus Koskinen

 

Siviiliammatiltaan Elina toimii Ylellä kotimaisten elokuvien tilaajana ja Ylen elokuvatiimin vetäjänä, mitä ennen hän työskenteli elokuvatuottajana. Elina tunnetaan Tytöt, tytöt, tytöt -elokuvan lisäksi Eva Wahlströmistä kertovasta dokumenttisarjasta EVA, pitkästä fiktioelokuvasta Ollaan vapaita sekä pitkästä dokumenttielokuvasta Vedenneito.

"Musiikki on kulkenut elämässäni aina. Kun siirryin hiljattain elokuvatuottajasta elokuvien rahoittajaksi koin, että on oikea aika työstää ja julkaista omaa musiikkiani ja kanavoida luovuuttani sitä kautta", Elina kertoo levytyspäätöksestään.

“Elokuvatuottajana halusin kertoa tarinoita, luoda uudenlaisia representaatioita ja muuttaa maailmaa tuottamillani elokuvilla ja sarjoilla. Nyt omien tarinoiden kertomisen paikan taidemuotona on ottanut musiikki. Tuimassa kerron tyttärelleni, kuinka kaikki valinnat ovat hänelle elämässä mahdollisia ja hänen omiaan,” hän jatkaa.

Elina Pohjola sanoitti ja sävelsi uutuuskappaleen tyttärensä nimenantojuhliin. "Kaikki lauluni lähtevät hyvin henkilökohtaisista teemoista, havainnoista ja tunteista. Tyttäreni Aurora syntyi syksyllä 2018. Kanniskelin sylissäni vauvaa, jolla oli ensimmäiset viisi kuukautta vain yksi ilme. Erittäin tuima", hän jatkaa. "Sittemmin hymykin on löytynyt."

Elina Pohjola julkaisee myöhemmin tänä vuonna kaksi singleä. Myös ne ovat henkilökohtaisia tarinoita, jotka käsittelevät elämän suuria kysymyksiä.