Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 10.10.2023

Jurkan 70-vuotisjuhlanäytelmä Elämän ensikertalaisia – eli ikoni ja assistentti Lauri Maijalan ohjauksena

Kuvassa on Tommi Eronen vinottain kuvan oikeassa laidassa.  Erosella on päällään harmaa, hihaton huppari ja oikeassa kädessään olkapäästä alaspäin tatuointi. Siinä on nuorem miehen kasvojen kuva.

Tommi Eronen. Kuva: Vuokko Salo/Marko Mäkinen

 

Teatteri Jurkan ja KOM-teatterin yhteistuotanto Elämän ensikertalaisia – eli ikoni ja assistentti saa kantaesityksensä 21. lokakuuta.

Jurkan 70-vuotisjuhlanäytelmä on hulvaton ja koskettava kuvaus ihmisen kohtuuttomuudesta ja riittämättömyyden tunteesta. Kantaesityksen ohjaa Lauri Maijala.

Lauri Vennosen näytelmä Elämän ensikertalaisia on tarina mestariohjaaja Teresasta (Ella Mettänen) ja hänen luottoassistentistaan Jaakosta (Tommi Eronen). Teresa menestyi urallaan, mutta kuoli nuorena. Jaakko epäonnistui, eikä tiedä mitä tekisi elämällään. Teresan rauhaton henki vaeltelee Jaakon ympärillä ja avaa yhtäkkiä suunsa.

Vennosen näytelmä on kreisiä fiktiota, jossa soi kuitenkin vahva koetun ja eletyn klangi: Mitä on saattaa oma esikuva ja ystävä ennenaikaiseen kuolemaan ja sitten epäonnistua lunastamaan omalle elämälleen asettamansa odotukset?

Kirjoittanut: Lauri Vennonen
Ohjannut: Lauri Maijala
Näyttämöllä: Tommi Eronen ja Ella Mettänen
Lavastus- ja pukusuunnittelu: Lauri Maijala
Valosuunnittelu. Saku Kaukiainen
Äänisuunnittelu: Jani Rapo
Ohjaajan assistentti: Tiiu Poikonen

​​Ensi-ilta 21.10.2023
Ennakkonäytös 20.10.2023

https://www.jurkka.fi/