Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 18.12.2023

Juice Leskisen kirjoittaman lastenkirjatrilogian Räkä ja Roiskis -elokuva Teemu Nikin ohjaamana ensi-iltaan tammikuussa - katso video

Palkitun Teemu Nikin ensimmäinen lastenelokuva Räkä ja Roiskis saa ensi-iltansa Suomen elokuvateattereissa 19. tammikuuta. Pieteetillä tehty koko perheen seikkailuelokuva pohjautuu kotimaisen sanataiteen legendan Juice Leskisen kirjoittaman Räkä ja Roiskis -lastenkirjatrilogian hahmoihin, jotka nähdään nyt ensimmäistä kertaa valkokankaalla. Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään mm. Hugo Komaro, Urho Kuokkanen, Pekka Strang, Kati Outinen ja Marja Packalén.

 

 

Synopsis
Koko perheen seikkailuelokuvassa veljekset Räkä ja Roiskis (Hugo Komaro ja Urho Kuokkanen) matkustavat talvilomalle mumminsa luo Suuveden pikkukaupunkiin.

Perillä he huomaavat, että ennen niin tuiki tavallisessa kaupungissa on kaikki vähän vinksallaan. Kaikkein omituisinta on se, että kaupungista häviää reikiä. Räkä ja Roiskis ryhtyvät selvittämään asiaa ja pääsevät paikallisen hammaslääkärin Migrén Juniorin (Pekka Strang) jäljille.

Tutkimukset uhkaavat kuitenkin kariutua, kun sottapytty Räkä ja huolellinen Roiskis ajautuvat kahnauksiin keskenään. Miten Suuvesi saadaan ennalleen ja reiät takaisin paikoilleen, jos pojat eivät pysty tekemään yhteistyötä? Maailmanmenon voi palauttaa ennalleen vain veljesten yhteispelillä.

 

Kuvassa ovat keskellä Teemu Nikki ja hänen vasemmalla puolellaan kainalossa Hugo Komaro ja oikealla Urho Kuokkanen vaaleassa puvussa. Heidän takanaa on iso pyöreä vaalean sininen valokaari, jossa on sisällä mustalla pohjalla sinisiä ja keskellä punaisia väripalasia.

Hugo Komaro, Teemu Nikki ja Urho Kuokkanen. Kuva: Dante Mutashar

 

Ensi-ilta: 19.01.2024
Ikäraja: 7

Ohjaus: Teemu Nikki
Käsikirjoitus: Ilja Rautsi

Näyttelijät:
Hugo Komaro  -Räkä
Urho Kuokkanen - Roiskis
Pekka Strang – Migrén Junior
Kati Outinen - Migrén Senior
Elina Knihtilä – Pormestari Haloonen
Marja Packalén - Mummi
Sampo Sarkola - Avantovaras
Petteri Pennilä – Pierunpidättäjä
Matti Onnismaa - Ihaalainen

Puvustus: Anna Vilppunen
Lavastus: Santtu Toivola
Elokuvan konsepti: Teemu Nikki, Jani Pösö ja Jyrki Arnikari