Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 11.11.2022

Joulusotkeminen alkaa Suomen Komediateatterin pienellä näyttämöllä

Haltiatarten Rohkeuskoulu on sulkenut ovensa ja joulusotkeminen on käynnissä heidän kodissaan Suomen Komediateatterin pienellä näyttämöllä Linnanmäellä.

Kuvassa on Eija Pyhältö vihreässä päähineessä ja kädessään tähtisauva. Alempana on Minna Kivelä vaalean ruskeassa nahkapäähineessä, jossa on valkoinen karvareunus.

 

Haltiatar ja Taikatonttuli on hauska esitys joulunodotuksesta ja ystävyydestä. Käsikirjoituksesta vastaavat Suomen Komediateatterin taiteellinen johtaja Kiti Kokkonen ja näyttelijä Ella Pyhältö. Haltiatar ja Taikatonttuli -esityksen nimirooleissa lapsia hurmaavat Ella Pyhältö ja Minna Kivelä. Produktio tulee ensi-iltaan 15.11.2022 ja jatkuu 12.12.2022 saakka.

“Kun Peacockista Linnanmäellä tuli kotimme, oli heti selvää, että haluamme vakiinnuttaa lastenteatteritoiminnan ympärivuotiseksi osaksi teatterimme ohjelmistoa. Kannustamme eteenkin lapsiyleisöä luovuuden ja oivallusten äärelle, iloa ja naurua unohtamatta. Teatterimme keskeinen tavoite lastenkulttuuritarjonnan osalta on kotimaisten kantaesitysten luominen ja esittäminen”, Kiti Kokkonen kertoo.

Näytelmästä

Hyvän mielen tarina alkaa, kun haltiatarmummo Terttu paistaa vahingossa 328 joulutorttua. Se on yhdelle mummolle aikamoinen satsi. Haltiatar-Olivia valmistelee joulua ja saa yllättäen vieraakseen naapurissa asuvan ja yksinoloa arvostavan Taikatonttulin. Riittääkö edes flunssan parantava taikaloru pelastamaan joulun, kun kadoksissa ovat niin tärkeä paketti kuin Haltiatar-Violan soiva joulumyssykin.

Kultahilesade leijailee näyttämöllä, kun taianomainen joulutarina tarjoaa iloisia yllätyksiä ja naurua koko perheelle.

Esitysajat
Ti 15.11. (ensi-ilta)
To 17.11.
Su 20.11.
Ma 21.11.
Ti 22.11.
Ma 28.11..
Ti 29.11.
Su 4.12.
Su 11.12.
Ma 12.12.
Ti 13.12.

Suomen Komediateatterin Pieni Näyttämö, Linnanmäki, Tivolikuja 1, Helsinki