Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 15.11.2023

Joulushow - Kymmenen vuotta tiptappia

Kun oli tiedossa, että Joulushow on jälleen paikalla, niin miten sitä ei meinannut nahoissaan pysyä, kun niin malttamattomana odotti, että mitä sieltä tänä vuonna tulee.... Käsikirjoitus ja ylipäätään suunnittelu on työryhmän, jota ohjaa Satu Taalikainen.  Stand-up-koomikko Mikko Vaismaa oli jälleen käynyt vähän antamassa hyviä vinkkejä.

Joulushow on lunastanut paikkansa, sillä sinne haluaa kaikki. Kouvolan teatterilaiset panevat parastaan ja ruotivat asioita, jotka ovat meille kaikki tuttuja. Kaikki hyvällä huumorilla. Minusta ihan paras on aina Tiernapojat-esitys - joka vuosi erilainen, mutta silti niin täynnä hyviä juttuja.

 

Kuvassa on kolme miestä tienapoikana ja heillä on siniset, mustat ja punaiset  viitat päällään. Vasemman puoleisella on miekka kädessään ja oikean puoleisella iso ruskea puu. Tausta on sininen.

Kuva: Kouvolan teatteri

 

Musiikki on läsnä koko ajan ja monin eri tavoin. Lauletaan yhdessä ja erikseen. Taidolla ja tunteella. Biisejä tulee joka lähtöön, niitä tanssitaan ja niitä lauletaan paikallaan. Kimallusta ja fiilistä on. Niin ja varmasti kaikki joululaulut tuli kuultua, koska sellainen potpuri-esitys piti mielen tarkkana ja herkkänä.

 

Kuvassa on seitsemän näyttelijää lavalla vinottain kädet ojennettuina sivuille.  Kaikilla on värikäät vaatteet.

Kuva: Kouvolan teatteri

 

Mahtavat koreografiat olivat Annina Rubinstein'n. Säestyksestä vastasi bändi kapellimestarinaan Iikka Kahri, joka sieltä lattian alta soitteli ja nousipa välillä sieltä lavallekin varsin vekkulin soittimen kanssa. Lavastus ja pukusuunnittelu, siis kaikennäköisiä pukuja!!! on Sanna Halmeen. Kiitos, kun oli niin paljon kimallusta. Valojakin oli paljon ja miten ne elivät, aina tilanteen mukaan. Esa Kurri oli suunnitellut lamppujen säätelyn.

 

Kuvassa ovat näyttelijät istumassa ison pöydän ääressä. Kuvassa on sinisiä valokeiloja.

Kuva: Kouvolan teatteri

 

Pullokonsertti on minusta aina yhtä mysteeri ja aina yhtä kiehtova. Siellä ne vaan pulloihin puhaltelivat ja niin saatiin kuulla kaunis joululaulu.

Oli kyllä todella nautinnollista istua penkissä ja katsoa, miten siellä näyttämöllä tarjoiltiin meille varsin tukeva kattaus. Se, miten taitavia lauluesityksiä, vauhdikkaita tansseja, hupaisia sketsejä ja kaikki melko lailla nopealla tempolla. Sitä vaan voi kuvitella, millainen sutina on siellä taustalla, kun vaatteita on vaihdettava ja oltava valmiina jo seuraavaan osuuteen.

Ehin moneen otteeseen toivoa, ettei tää lysti loppuisi! Väliaika tuli ihan liian nopeasti ja vielä nopeammin lopputaputukset.

Kiitos!

Kini Laine