Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 20.07.2021

Joonas Nordman start-up yrittäjänä kohtaa perunan - elokuva ensi-iltaan 13.8.

Joona Tena on ohjannut ja Pekko Pesonen käsikirjoittanut suomalaisten suosikkimukulasta komedian Peruna. Peruna on elokuva startup-yrittäjästä, joka yrittää lanseerata perunaa Suomeen 1600-luvulla, aikana jolloin kansa syö naurista.

 

 

”Tajusin vuosia sitten Startup Saunan pitchaus-tapahtumassa Otaniemessä, että on olemassa toisenlainen Suomi kuin se finanssikriisin masentama paikka, jossa suurin osa kansasta tuntui elävän. Ihastuin startup-väen energiaan, yhteishenkeen ja maailmanparannuspyrkimyksiin. Elokuvassa halusin kuvata ihmisille yrittäjäksi kasvun sen kaikessa kauheudessa ja koomisuudessa. Olin myös aina halunnut tehdä keskiaikakomedian, joita on aivan liian vähän. En tiedä Suomessa tehdyn yhtäkään sitten Speden ja kumppaneiden Noin seitsemän veljeksen." kertoo käsikirjoittaja Pekko Pesonen.

Perunan brändilähettiläät Kari Hietalahti, Joonas Nordman, Mikko Penttilä ja Alex Anton marssivat kylän raitilla noususuhdanteessa.

Perunan brändilähettiläät Kari Hietalahti, Joonas Nordman, Mikko Penttilä ja Alex Anton marssivat kylän raitilla noususuhdanteessa. Kuva: Kuva: Algimantas Babravicius / Yellow Film & TV

Elokuvan rooleissa nähdään sekä tuttuja kotimaisia näyttelijöitä että uusia nousevia nimiä: Joonas Nordman, Kari Hietalahti, Kari Ketonen, Mikko Penttilä, Linnea Leino, Alex Anton, Mimosa Willamo, Antti Luusuaniemi, Petteri Pennilä, Lasse Karkärvi, Linda Manelius, Lauri Maijala, Ville Myllyrinne, Mikko Kouki, Eero Herranen ja Tommi Korpela.

Kuvassa Mimosa Willamo, Joonas Nordman ja Linda Manelius.

Mimosa Willamo, Joonas Nordman ja Linda Manelius. Kuva: Kuva: Algimantas Babravicius / Yellow Film & TV

Peruna on aikoinaan käynyt melkoisen matkan suomalaisten ruokapöytien perusruuaksi. Nyt sillä on jopa omat perunamarkkinat ja siitä on tehty myös kirja. Perunan ohjaa Joona Tena (Roba, Syke, Supermarsu, FC Venus) ja sen on käsikirjoittanut Pekko Pesonen (Napapiirin sankarit, Jättiläinen). Elokuvan tuottavat Yellow Film & TV:lle Marko Talli ja Olli Haikka ja sen levittää SF Studios.

Kuvassa Kari Ketonen ja Linnea Leino

Kari Ketonen ja Linnea Leino. Kuva: Kuva: Algimantas Babravicius / Yellow Film & TV

 

Peruna saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 13.8.2021.