Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 28.05.2021

Joonas Kokkosen Viimeiset kiusaukset -ooppera palaa Nilsiän Aholansaareen

Viimeiset kiusaukset -oopperaa esitetään säveltäjä Joonas Kokkosen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kahtena konserttiversioesityksenä Paavo Ruotsalaisen kotisaaressa 21.-22.8.2021. Pääparina esityksissä laulavat baritoni Esa Ruuttunen ja sopraano Satu Vihavainen. Esitykset tuottaa Teatro Productions.

 

Kuvassa ovat Esa Ruuttunen vasemmalla harmaassa liivissä ja Satu Vihavainen oikealla vaaleassa leveäraitaisessa villapaidassa.

Kuvassa ovat Esa Ruuttunen vasemmalla harmaassa liivissä ja Satu Vihavainen oikealla vaaleassa leveäraitaisessa villapaidassa.

 

Kokkosen ainoaksi oopperaksi jäänyt Viimeiset kiusaukset on esitetty Aholansaaressa viimeksi vuonna 2003. Tuolloin Paavon ja Riitan rooleissa esiintyivät Esa Ruuttunen ja Satu Vihavainen, jotka nyt palaavat rooleihinsa tämän kesän konserttiversiossa. Seppä Högmanin roolissa debytoi basso Matti Turunen ja Juhanan roolissa tenori Olavi Suominen. Muissa rooleissa kuullaan Suomen eturivin taiteilijoita, sekä nuoria, että teoksen parissa jo kokeneita laulajia. Teos esitetään pianon ja urkujen säestyksellä ja kapellimestarina toimii Kaapo Ijas.

Esitykset toteutetaan Aholansaaren vuonna 2002 valmistuneeseen 800 paikkaiseen leirikirkkoon.Koronatilanteesta johtuen esitykset toteutetaan konserttiversiona. Esityksiä on kaksi: lauantaina 21.8. ja sunnuntain 22.8.  Esitykset Aholansaareen tuottaa Teatro Productions yhteistyössä Aholansaarisäätiön kanssa.

Aholansaarelle Viimeisillä kiusauksilla on erityinen merkitys.
”Kokkosen Viimeiset kiusaukset on ehdottomasti Aholansaareen sopiva teos, sillä sen tapahtumathan sijoittuvat tänne saareen ja Paavo Ruotsalaisen kuolinhetkiin. Leirikirkon väljä ulkoilmakatsomo palvelee teoksen esittämistä myös näin korona-aikana.”, toteaa Aholansaaren toimitusjohtaja Anne Tuomainen. ”On myös erityisen hienoa saada teos tänne Kokkosen juhlavuonna”, hän jatkaa.