Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 17.02.2022

Johannes Holopainen tähdittää Emmanuel Carrèren romaaniin pohjautuvaa Viikset-teosta

Viiltävän kaunis satiiri miehen eksistentiaalisesta kriisistä.

Teatteri Jurkassa ensi-iltansa saa 3.3.2022 Emmanuel Carrèren romaaniin perustuva näytelmä Viikset ja näyttämöllä on Johannes Holopainen.

Johannes Holopainen.  Kuva:  Ilkka Saastamoinen

Emmanuel Carrèren romaaniin pohjautuva kiehtova näyttämöteos saa alkunsa, kun mies ajaa viiksensä, mutta kukaan ei huomaa muutosta.

Arkipäiväinen teko suistaa tunnetun maailmankaikkeuden kevyesti raiteiltaan ja paljastaa, miten hauraita ovat ikuisiksi uskotut tarinat identiteetistä, muistoista, rakkaudesta ja tulevaisuudesta.

Ihmismielen ja universumin hitaassa törmäyksessä avautuu ennennäkemättömiä tiloja, haluja, tunteita ja kuvia. Onko kaukaa kantautuva romahduksen jyly sittenkin omassa rinnassa hakkaavan sydämen ääni?

Mikä on totta ja mikä ei? Missä totuuden raja kulkee? Se, mikä ensisilmäyksellä näyttää onnettomuudelta, voikin olla toteutumaton fantasia.

Ohjaaja Essi Rossi, näyttelijä Johannes Holopainen ja äänisuunnittelija Pauli Riikonen ovat aiemmin valmistaneet menestysteoksen Sotilaspoika (2015–). Viikset jatkaa kolmikon kokeilevaa työskentelyä eksistentiaalisessa maastossa.

Kirjoittanut: Emmanuel Carrère
Suomennos: Kristina Haataja
Ohjannut ja dramatisoinut: Essi Rossi
Skenografia: Tinja Salmi
Pukusuunnittelu ja -toteutus: Liisa Pesonen
Äänisuunnittelu: Pauli Riikonen
Valosuunnittelu: Saku Kaukiainen

Näyttämöllä: Johannes Holopainen

Ensi-ilta 3.3.2022