Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 21.04.2021

Joensuun opiskelija-asunnot ja Upeart käynnistävät taidekilpailun

Joensuun opiskelija-asunnot Joensuun Elli ja Upeart järjestävät kilpailun portfolion ja sanallisen teosidean yhdistelmähaulla ja teos toteutetaan kesällä 2021. Teosideassa toivotaan näkyvän sen sijoituspaikan eli opiskelija-asuntolan luonne. 

Kuvassa on opiskelija-asuntona toimiva kerrostalo, joka on harmaata betonia ja se on kahteen suuntaan kadun kulmassa.

Kilpailun voittajaidean mukainen teos toteutetaan nelikerroksisen asuinrakennuksen päätyseinään. Kuva: Upeart

 

Kilpailussa etsitään taiteilijaa tai taiteilijaryhmää toteuttamaan uniikkia seinämaalausta Joensuun Länsikadulle. Yhdistelmähaku on auki 20. huhtikuuta–9. toukokuuta 2021 ja se on tarkoitettu kaikille Suomessa asuville ja työskenteleville taiteilijoille. Voittajaksi valittu taiteilija tai taiteilijaryhmä toteuttaa teoksen Länsikatu 18:ssa sijaitsevan kiinteistön julkisivuun tulevan kesän aikana.

Seinämaalauskilpailulla haetaan uniikkia seinämaalausta Joensuun Ellin yhteisöllisen opiskelija-asuinrakennuksen julkisivuun. Kilpailun järjestäjät huomioivat ehdotusten arvioinnissa sen, miten teoksen sijoituspaikan luonne on otettu teosideassa huomioon. Voittajaluonnoksen mukainen teos toteutetaan nelikerroksisen asuinrakennuksen päätyseinään.

Upeart ja Joensuun Elli toivottaa tervetulleeksi taiteilijat, taiteilijaparit ja -ryhmät. Kilpailuun voi osallistua määräaikaan mennessä lähettämällä hakemuksen, johon liitetään portfolio ja muutaman lauseen tai yhden kappaleen pituinen tekstikuvaus teosideasta.

Kilpailun järjestäjät tilaavat vähintään yhdeltä ja korkeintaan kolmelta osallistujalta luonnoksen, joista maksetaan 1000 euron luonnospalkkio. Kilpailun järjestäjät kustantavat luonnostilausten yhteydessä myös tutustumiskäynnin kohteeseen. Toteutettavaksi valitun voittajaluonnoksen toteuttamisesta maksetaan 6000 euron suuruinen taiteilijapalkkio. Toteutuksen käytännönjärjestelyistä, kuten tarvittavien välineiden hankinnasta, vastaa Upeart.

Kilpailu on käynnistynyt ja päättyy sunnuntaina 9. toukokuuta 2021. Tarkemmat tiedot kohteesta ja käytännönjärjestelyistä sekä kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta http://www.upeart.com/taidekilpailu/.