Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.08.2021

Joen toisella puolen -dokumentti on valittu European Film Avwardsin ehdokkuusäänestykseen

Suomalaisen Greenlit Productionsin Merja Ritolan osatuottama dokumentti Joen toisella puolen (The Other Side of the River) on valittu Euroopan elokuva-akatemian Documentary Selection 2021 -sarjaan. Sarjan 15 elokuvasta 4000-jäseninen Euroopan elokuva-akatemia äänestä viisi European Film Awards -ehdokasta. Ehdokkaat julkaistaan marraskuussa Sevillan elokuvafestivaalien yhteydessä ja voittajan äänestävät Euroopan elokuva-akatemian jäsenet.

Suomalaisen Greenlit Productionsin -elokuvan on ohjannut Antonia Kilian ja se kertoo 19-vuotiaasta Halasta, joka välttääkseen pakkoavioliiton, etsii ja löytää suojapaikan Eufratilta Koillis-Syyriasta, Naisten sotilasakatemiasta. Taistelukoulutuksen lomassa hän inspiroituu lupauksesta vapauttaa kaikki naiset. Joen toisella puolen palkittiin DOK.fest München dokumenttielokuvafestivaalilla tämän vuoden huhtikuussa VFF Documentary Film Production Award -palkinnolla, joka huomioi elokuvatuottajia. Elokuvan tuottajia ovat Frank Müller, Antonia Kilian, Guevara Namer ja Merja Ritola.

Suomalaisen Greenlit Productionsin tuottaman dokumentin Joen toisella puolen, jonka on ohjannut Antonia Kilian, on valittu European Film Avwardsin ehdokkuusäänestykseen.

Antonia Kilian. Kuva: crew-united.com

Elokuva on loppuvuodesta valittu esitykseen muun muassa seuraaville festivaaleille: Achtung Berlin, Sofia DocuMental, Fickin Internation Filmfestival, Nuremberg International Human Rights Film Festival, São Paulo International Film Festival, Filmfest Frauenwelten ja Kinenova Skopje.

Elokuva saa Suomessa ensiesityksen Espoo Cinéssä 24.8. ja on nähtävillä myös Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalilla. Elokuvan levittää Suomessa elokuvateattereihin Storyhill Oy loka-marraskuussa 2021.