Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.10.2023

Jarkko Aholalta uusi joulualbumi Joulun rauhaa, jossa mukana Taivas korkealla -single

Menestyksekkään soolouransa tuplaplatinaa ja platinaa myyneillä joululevyillä, Ave Maria – Joulun klassikot (2012) ja Suojelusenkeli – Joulun klassikot 2 (2014), aloittanut Jarkko Ahola julkaisee uuden Joulun rauhaa -nimisen pitkäsoiton 10. marraskuuta.

Kuvassa on Jarkko Ahola kääntyneenä sivuttain vasemmalle ja katse käännettynä oikealle. Hänellä on musta nahkatakki ja tausta on tumman sininen. Aholalla on pitkät, ruskeat hiukset.

Kuva: Warner Music Finland

 

Yhdessä tuottaja Janne Huttusen kanssa tehty levy sisältää kaksitoista kappaletta taitavana tulkitsijana tunnetuksi tulleen rocktenorin esittämänä. Mukana on joululauluklassikoita sekä Jarkon viime vuonna julkaisema Taivas korkealla -single. Albumin cd-versiolla on lisäksi mukana bonuskappaleena aiemmin syksyllä julkaistu Yksi oikea -kappale.

- Tänä vuonna tulee täyteen kymmenen vuotta ensimmäisestä joulukiertueestani ja ihmiset ovat uskollisesti käyneet konsertteja kuulemassa. Mielestäni oli korkea aika tehdä levyllinen uutta kuunneltavaa ja tietenkin tuoda joulumieltä koteihin näinä epävakaina aikoina. Levyn sävy on aiempia joululevyjä lämpimämpi ja positiivisempi tietenkään massiivisia lopetuksia ja koskettavampia esityksiä unohtamatta, Jarkko kertoo.

Joulun rauhaa -albumilla soittaa maamme eturivin muusikoita Lenni-Kalle Taipaleesta Sampo Haapaniemeen.Taustalauluissa kuullaan mm. a cappella yhtye Club For Fiven Juha Viitalaa ja Maija Sariolaa. Mukana on myös sekä Bratislava Symphony Orchestra että Budapest Art Ochestra.  

Uuden joulualbumin julkaisemisen lisäksi Aholan jouluvalmisteluihin kuuluu jo perinteeksi muodostunut kirkkokiertue. Taivas korkealla -kiertue käynnistyy Hämeenlinnan kirkosta maanantaina 4.joulukuuta ja päättyy Helsingin Kallion kirkkoon perjantaina 22. joulukuuta. Katso kymmenen konserttia sisätltävän kiertueen kaikki konsertit täältä.

Loppuvuodesta Jarkko Ahola nähdään lisäksi Nokia Arenalla yhdessä Waltteri Torikan kanssa. Aiemmin kolmesti täydellä Hartwall Arenalla esiintyneen kaksikon Kuninkaiden paluu -konsertti järjestetään perjantaina 24. marraskuuta.

Jarkko Ahola - Joulun rauhaa
1. Maa on niin kaunis
2. Taivas korkealla
3. Kun joulu on
4. Joulun rauhaa
5. When You Wish Upon A Star
6. White Christmas
7. Have Yourself A Merry Little Christmas Walking In The Air
8. Kuului laulu enkelten
9. Pieni rumpali
10. Ken on tuo lapsi
11. Auld Lang Syne
+ CD:lltä löytyvä bonuskappale
12. Yksi oikea

https://warnermusic.fi/artistit/jarkko-ahola