Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 31.10.2023

Jännitystä ja visuaalisesti komea Idän pikajunan arvoitus ensi-iltaan Tampereen Teatterissa

Tampereen Teatterin päänäyttämöllä saa keskiviikkona 1. marraskuuta ensi-iltansa Agatha Christien yksi mielikuvituksellisemmisista murhamysteereistä, Idän pikajunan arvoitus. Klassikkotarinan syyskauden lipuista on myyty jo 90 prosenttia.

 

Kuvassa on Ville Majamaa Hercule Poirotina ja hänellä on päässään knallimainen lierihattu.  Taustalla on vaaleata sumua ja muuten tummaa. Majamaalla on tumma päällystakki päällään.

Ville Majamaa Hercule Poirotina. Kuva: Maria Atosuo

 

Idän pikajunan arvoituksen poikkeuksellinen loppuratkaisu, värikäs hahmogalleria ja jännittävä tapahtumapaikka ovat kirvoittaneet useita sovituksia valkokankaalle ja televisioon. Nyt Ken Ludwigin vuonna 2016 sovittaman ja Laura Raatikaisen suomentaman näytelmän ohjauksesta vastaa teatterin oma ohjaaja Antti Mikkola.

Luvassa on jännitystä ja visuaalisesti komeaa teatteria, kun näyttämöllä nähdään juna eksentrisine matkustajineen. Lavastuksen on suunnitellut Teppo Järvinen, pukusuunnittelusta vastaa Mari Pajula, valo- ja videosuunnittelusta Tiiti Hynninen, äänisuunnittelusta Hannu Hauta-aho ja kampausten, peruukkien ja maskien suunnittelusta Erja Mikkola.

Belgialaissalapoliisi Hercule Poirot'n roolissa nähdään Ville Majamaa. Muissa rooleissa ovat Kai Vaine, Pia Piltz, Jukka Leisti, Arttu Ratinen, Tanjalotta Räikkä, Anna Ackerman, Ville Mikkonen, Elisa Piispanen ja Aino Karlstedt.

Esityksen suositeltu ikäraja on 12 vuotta.

https://tampereenteatteri.fi/naytelma/idan-pikajunan-arvoitus/