Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.10.2022

Jane! Jane! Jane!

Jane! Jane! Jane! tuo Jurkkaan komiikkaa, kipua ja aerobicia sisältävän kahden naisen paletin.

Salla Viikan mielikuvituksellisessa uudessa näytelmässä itselleen vieras ja ristiriitainen päähenkilö (Heli Hyttinen) heräilee 84-vuotiaan Jane Fondan (Aija Pahkala) kosketuksessa vapauteen ja toimintaan. Hän ottaa tilaa itselleen, puhuu tunteistaan ja haluistaan.  Jane! Jane! Jane! tuo esiin miellyttämisen, sukupuolen ja ikääntymisen teemoja hätkähdyttävästi mutta samalla synkän hauskasti.  Onko koskaan liian myöhäistä luoda itsensä uudelleen? Miten voisi elää edes hitusen niin kuin Jane Fonda?  Ohjaaja Sini Pesonen on aiemmin ohjannut huippusuositun Kikka Fan Clubin Jurkkaan ja hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista käsittelevän Tahto-näytelmän Helsingin kaupunginteatteriin.  Kirjoittanut: Salla Viikka Ohjannut: Sini Pesonen Näyttämöllä: Aija Pahkala ja Heli Hyttinen Koreografia: Maija Nurmio Lavastus ja pukusuunnittelu: Tinja Salmi Äänisuunnittelu: Pauli Riikonen Valosuunnittelu: Saku Kaukiainen  Kantaesitys 15.10.2022 klo 19

Aija Pahkala, Heli Hyttinen Kuva: Marko Mäkinen

 

Kun aerobic-kuningatar ja Oscar-palkittu näyttelijä Jane Fonda ilmestyy yhtäkkiä näytelmän päähenkilön seuraan, tämän elämä menee sekaisin. On kuin itse jumala olisi tullut nostamaan hänet ylös tarkoituksettoman elämän syövereistä.

Salla Viikan mielikuvituksellisessa uudessa näytelmässä itselleen vieras ja ristiriitainen päähenkilö (Heli Hyttinen) heräilee 84-vuotiaan Jane Fondan (Aija Pahkala) kosketuksessa vapauteen ja toimintaan. Hän ottaa tilaa itselleen, puhuu tunteistaan ja haluistaan.

Jane! Jane! Jane! tuo esiin miellyttämisen, sukupuolen ja ikääntymisen teemoja hätkähdyttävästi mutta samalla synkän hauskasti.

Onko koskaan liian myöhäistä luoda itsensä uudelleen? Miten voisi elää edes hitusen niin kuin Jane Fonda?

Ohjaaja Sini Pesonen on aiemmin ohjannut huippusuositun Kikka Fan Clubin Jurkkaan ja hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista käsittelevän Tahto-näytelmän Helsingin kaupunginteatteriin.

Kirjoittanut: Salla Viikka
Ohjannut: Sini Pesonen
Näyttämöllä: Aija Pahkala ja Heli Hyttinen
Koreografia: Maija Nurmio
Lavastus ja pukusuunnittelu: Tinja Salmi
Äänisuunnittelu: Pauli Riikonen
Valosuunnittelu: Saku Kaukiainen

Kantaesitys 15.10.2022