Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 02.08.2022

Jan-Erik Gustafsson Korsholman Musiikkijuhlien uusi taiteellinen johtaja

Korsholman Musiikkijuhlien hallitus on valinnut sellisti Jan-Erik Gustafssonin uudeksi taiteelliseksi johtajakseen. Hän seuraa tehtävässään Cecilia Zilliacusta, joka päättää viisivuotisen kautensa tämän vuoden Musiikkijuhliin.

Kuvassa on Jan-Erik Gustafsson seisomassa sello edessään.

Jan-Erik Gustafsson. Kuva: discogs.com

 

Gustafsson on yksi maailman kysytyimmistä soolosellisteistä ja kamarimuusikoista. Hän suoritti solistidiplominsa vuonna 1992 opiskeltuaan muun muassa Musiikkijuhlien entisen taiteellisen johtajan Frans Helmersonin johdolla, ja on sen jälkeen rakentanut menestyksekästä kansainvälistä uraa konserttinäyttämöillä ja lukuisilla levytyksillä.

Korsholman Musiikkijuhlien hallituksen puheenjohtaja Anton Ylikallio on riemuissaan valinnasta:
”Jan-Erik Gustafsson on korkean kansainvälisen tason muusikko, joka on rakentanut vaikuttavaa uraa ympäri Pohjoismaita ja laajemmin maailmassa, luoden samalla myös laajan kontaktaktiverkoston. Hänellä on vankkakokemus festivaalien taiteellisesta suunnittelusta, esim. monivuotinen työ Loviisan Sibeliuspäivillä, ja tuntee myös festivaalikentän sekä Suomessa että ulkomailla. Gustafsson esitti innostavia visioita festivaalimme tulevaisuudesta osoittaen samalla myös aitoa kiinnostusta tehtävän haasteita ja mahdollisuuksia kohtaan.

Lisäksi hänellä on pitkä yhteinen historia Korsholman Musiikkijuhlien kanssa. Hän on esiintynyt täällä monena vuotena, ensimmäisen kerran jo 1986. Jo varhaisimpien keskustelujen yhteydessä selvisi, että meillä on samankaltaisia tavoitteita, minkä johdosta kommunikaatio on sujunut saumattomasti alusta asti.

Tämän valossa odotamme innolla kaikkia niitä mahdollisuuksia, joita tämä yhteistyö tulee tarjoamaan Musiikkijuhlille ja alueemme konserttiyleisölle.”

Milla Virta festivaalin organisaation johtoo

Korsholman Musiikkijuhlien toiminnanjohtajan paikka avattiin haettavaksi loppukeväästä, koska Monica Johnson jättää tehtävän lokakuussa. Hän toimii tällä hetkellä Seinäjoen kaupunginorkesterin intendenttinä. Korsholman Musiikkijuhlilla Milla Virta on työskennellyt aikaisemmin tiedoajana ja tuottajana.