Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 09.11.2021

J-P Valkeapään uusi elokuva HETKI LYÖ on Espanjaan sijoittuva rikoskomedia

Palkitun elokuvaohjaajan J-P Valkeapään uuden elokuvan kuvaukset ovat alkaneet Espanjassa. Hetki lyö (Hit Big) on mustan huumorin sävyttämä rikoskomedia, jonka pääosissa nähdään Outi Mäenpää, Ilkka Heiskanen, Johannes Holopainen, Jari Pehkonen, Jukka-Pekka Palo sekä virolainen Pääru Oja ja tanskalainen Besir Zeciri. Elokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2022.

J-P Valkeapään uusi elokuva Hetki lyö saa ensi-iltansa syksyllä 2022, kuvassa elokuvan päätähdet Outi Mäenpää, Johannes Holopainen ja Ilkka Heiskanen.

Outi Mäenpää. Johannes Holopainen ja Ilkka Heiskanen. Kuva: Sami Kuokkanen

J-P Valkeapää kuuluu Suomen nimekkäimpiin elokuvaohjaajiin. Hänen viimeisin elokuvansa Koirat eivät käytä housuja sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla, on voittanut lukuisia palkintoja ja myyty kymmeniin maihin.

Nyt Valkeapää on alkanut kuvata neljättä pitkää elokuvaansa. Espanjaan sijoittuva Hetki lyö (Hit Big) on myös käsikirjoitukseltaan Valkeäpään tuotantoa. Elokuva vie katsojat Espanjan Aurinkorannikolle. Outi Mäenpään näyttelemä Marjaleena on ex-Miss Suomen toinen perintöprinsessa, joka pitää rannikolla baaria ja viettää siinä sivussa itsekin kosteaa elämää.

Marjaleenan apuna ovat hänen poikansa Vili (Johannes Holopainen) sekä ex-rikollinen Mikko (Ilkka Heiskanen). Kun Marjaleenan aviomies Mato (Jukka-Pekka Palo) on vapautumassa pitkän vankeustuomion jälkeen, alkaa kaikkien aikojen jännitysnäytelmä, jossa riittää absurdeja käänteitä.

”Pienilläkin rikollisilla on usein suuria unelmia. Elokuvan rikostarinan myötä esille nousevat kysymykset ihmisyydestä, ajan kulusta ja kuolevaisuudesta. Päähenkilöt kohtaavat eletyn elämän seuraukset, kukin tavallaan. Aurinkorannikko on päähenkilöidemme mielenmaisema - yhtäältä kimalteleva ja huumaava unelma, toisaalta täynnä pimeän yön uhkaa”, ohjaaja J-P Valkeapää kuvailee.

J-P Valkeapää on Suomen nimekkäimpiä elokuvaohjaajia, joka on voittanut lukuisia palkintoja ja jolta syksyllä 2022 on tulossa uusi elokuva Hetki lyö.

J-P Valkeapää. Kuva:  Pietari Peltola

Hetki lyö on kansainvälinen tuotanto monessakin mielessä. Elokuva kuvataan Espanjassa, ja sen rahoittajia löytyy Suomesta, Virosta, Tanskasta, Ranskasta, Espanjasta ja Pohjoismaista. Näyttelijät ovat Suomesta, Virosta, Tanskasta ja Espanjasta.

Tuottaja Daniel Kuitunen Elokuvayhtiö Komeetasta sanoo:

”J-P Valkeapää kuuluu ehdottomasti kansainvälisesti tunnetuimpiin ohjaajiimme, ja tämä on ollut selkeästi havaittavissa myös kansainvälisissä neuvotteluissa. Kiinnostus elokuvaa ja sen laatua kohtaan on suurta. Kuvaukset ovat hyvässä vauhdissa; voin luvata, että Hetki lyö tulee olemaan ainutlaatuinen elokuva niin Suomen kuin koko maailman valkokankailla.”

Elokuvan levityksestä Suomessa ja Pohjoismaissa vastaa tanskalainen levitysyhtiö Scandinavian Film Distribution.

Hetki lyö (Hit Big) on J-P Valkeapään ohjaama ja käsikirjoittama musta rikoskomedia. Se saa ensi-iltansa syksyllä 2022. Elokuvan pääosarooleissa ovat Outi Mäenpää, Ilkka Heiskanen, Johannes Holopainen, Jari Pehkonen, Jukka-Pekka Palo, Pääru Oja ja Besir Zeciri. Hetki lyö -elokuvan tuottaa Elokuvayhtiö Komeetta, ja sen levityksestä vastaa Scandinavian Film Distribution.

SYNOPSIS:

Kosteata elämää viettävä ex-Miss Suomi 2. perintöprinsessa Marjaleena, apumiehenä hääräävä ex-rikollinen Mikko ja Marjaleenan aikamiespoika Vili pyörittävät parhaat päivänsä nähnyttä Bar Kaunotarta Espanjan Aurinkorannikolla.

Eräänä päivänä tulee tieto että Marjaleenan aviomies Mato on vapautumassa 20 vankilavuoden jälkeen. Mato aikoo aloittaa uuden elämän ryöstösaaliin turvin ja sellitoverirakastettunsa kanssa. Petetty Marjaleena haluaa osansa miljoonista. Seuraa kidnappauksia, ryöstöjä, ruumiita ja tylyjä kohtaloita.