Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 23.10.2023

Itsekeskeinen liikemies Charlie ja autistinen Raymond road-tripillä - neljän Oscarin Sademies ensi-iltaan Rauman teatterissa

Rauman teatterin syksyn toisena ensi-iltana nähdään palkittuun elokuvaan pohjautuva Sademies, joka saa ensi-iltansa lauantaina 28. lokakuuta.

Kuvassa ovat vasemmalla Miro Honkanen istumassa ja hänellä on kellertävä paita ja valkoinen liivi.  Takana on Ninni Kekki mustassa puserossa ja vaalean sinisissä farkuissa toisessa huoneessa. Oikealla ovat seisomassa Juha Kulmala ja Timo Julkunen.

Miro Honkanen, Ninni Kekki, Juha Kulmala ja Timo Julkunen.  Kuva: Henna Junnila.

Charlie (Juha Kulmala) on itsekeskeinen liikemies, jonka elämää ohjaa rahan ja menestyksen tavoittelu. Varakkaan perheen poika yllättyy melkoisesti, kun isän kuoltua testamentti kertookin miljoonaperinnön päätyvän hänen isoveljelleen Raymondille (Miro Honkanen), jonka olemassaolosta Charlie ei aiemmin edes tiennyt.

Autistinen Raymond on viettänyt suurimman osan elämästään laitoshoidossa. Charlie ei aio kuitenkaan luopua perinnöstään suosiolla. Perintörahat mielessään hän päätyy viemään Raymondin matkalle halki Amerikan. Yllättävästä road-tripistä muodostuu kuitenkin aivan erilainen kuin Charlie kuvitteli. Veljesten tutustuttua Charlien joutuu puntaroimaan mikä elämässä lopulta on tärkeintä.

 

Kuvassa ovat Juha Kulmala ja Miro Honkanen päät vastakkain istumassa. Kuvan sävyt ovat tumman sinisen mustia ja harmaita.

Juha Kulmala ja Miro Honkanen. Kuva: Henna Junnila

 

Sademiehen on käsikirjoittanut Dan Gordon ja suomentanut Aino Piirola. Näytelmä pohjatuu vuonna 1988 neljällä Oscarilla palkittuun, Barry Morrow’n ja Ronald Bassin käsikirjoittamaan elokuvaan. Esityksen ohjaa ensimmäistä kertaa Rauman teatterissa vieraileva Pekka Laasonen. Lavastuksen on suunnittellut Oskari Löytönen ja pukusuunnittelija on Elina Vättö. Kampaukset, peruukit ja maskeeraus ovat Tuula Kupiainen-Koiviston käsialaa. Valo- ja videosuunnittelijana vierailee Jussi Kamunen ja äänisuunnittelu on Panu Raatikaisen.

Raymondin roolissa nähdään niin ikään ensimmäistä kertaa Rauman teatterissa vieraileva Miro Honkanen. Charlien roolin tekee Juha Kulmala. Muissa rooleissa nähdään Timo Julkunen, Ninni Kekki, Mona Lehtola, Raisa Sorri ja Jenni Helenius.

Sademiehen ensi-ilta Rauman teatterissa 28. lokakuuta.

https://raumanteatteri.fi/