Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.05.2020

It's a Match -lyhytelokuvassa Jeesus ja Muhammed saapuvat turvapaikanhakijoina Suomeen

It’s a Match on humaani ja humoristinen lyhytelokuva Jeesuksesta ja Muhammedista, jotka tulevat turvapaikanhakijoina Suomeen.

Kuvassa on ihmisiä värikkään nakkikioskin jonossa. Jonossa ovat myös Jeesus, joka katselee jonoa ja Muhammed, joka jonottaa.

Kuva: Jyri Keronen

 

- It's a Match is a story of Mohammed and Jesus coming to Finland as refugees and both facing the same challenges. The film is based on a real story happened in Finland but the characters are imaginary, sanoo elokuvan käsikirjoittaja ja ohjaaja Mustafa Kamil.

Joensuun kaupunginteatterin Polkuja teatteriin -hankkeeseen kuuluva It’s a Match -lyhytelokuva tuli ensi-iltaan 30.4. Ensiesitys tapahtuu verkossa.Lyhytelokuva on katsottavissa 30.5. saakka Joensuun kaupunginteatterin verkkosivuilla https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/its-a-match

Työryhmä koostuu media-alan opiskelijoista sekä kulttuuri- ja taidealan ammattilaisista. Elokuvan tuotannosta vastaavat yhteisötaiteilijat Sanna Kärkkäinen ja Merja Pennanen. Lyhytelokuva on Polkuja teatteriin -kotoutumisen edistämisen hankkeen viimeinen tuotanto. Opetushallituksen rahoittama hanke päättyy kesään 2020.