Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 29.03.2020

"It's a Match" on humaani ja humoristinen lyhytelokuva, Jeesuksesta, Muhammedista ja kotoutumisesta

Joensuun kaupunginteatterin Polkuja teatteriin –hankkeen työskentely jatkuu keväällä 2020 ”It’s a Match”–lyhytelokuvan parissa. It’s a Match on Mustafa Kamilin käsikirjoittama ja ohjaama humaani ja humoristinen lyhytelokuva Jeesuksesta ja Muhammedista, jotka tulevat turvapaikanhakijoina Suomeen.

 

Kuvassa on lyhytelokuvan työryhmä ja he ovat ulkona betonisen sillan alla. Kuvassa ovat Mustafa Kamil, Aimo Salonen, Michael Böger, Tomi Laurikainen, Eve Pietarinen, Tommi Tihtarinen, Masomeh Nazari, Azra Topcu, Seppo Timonen, Bahia Ayoubi ja Riia Tauren sekä edessä alhaalla Merja Pennanen ja Sanna Kärkkäinen.

Lyhytelokuvan työryhmä: vasemmalta alkaen Mustafa Kamil, Aimo Salonen, Michael Böger, Tomi Laurikainen, Eve Pietarinen, Tommi Tihtarinen, Masomeh Nazari, Azra Topcu, Seppo Timonen, Bahia Ayoubi ja Riia Tauren sekä edessä alhaalla Merja Pennanen ja Sanna Kärkkäinen. Kuva: Jyri Keronen

 

Suureksi yllätyksekseen näiden pyhien miesten turvapaikkapäätös on kielteinen. Miten miehet selviävät Suomessa, kun kukaan ei edes tunnu muistavan, keitä he ovat?

- Käsikirjoitus on pyrkimys kuvata Suomea turvapaikanhakijoiden ja kotoutumisen näkökulmasta. Se on myös pyrkimys hauskalla ja ymmärrettävällä tavalla tuoda esiin eroavaisuuksia, joita länsimaisella ja arabikulttuurilla on. Uskomme, että pukemalla asiat tarinaksi voimme tuoda ihmisiä lähemmäs toisiaan sen sijaan, että he jäisivät toisilleen etäisiksi ja pelottaviksi, työryhmä kertoo.

Elokuvan kuvaukset toteutettiin maaliskuun alkupuolella, ja ensi-iltansa elokuva saa keväällä 2020. Työskentelykieliä ovat suomi, englanti ja arabia, ja elokuva on pääosin englanniksi. Työryhmä koostuu media-alan opiskelijoista sekä kulttuuri- ja taidealan ammattilaisista. Elokuvan tuotannosta vastaa yhteisötaiteilija Sanna Kärkkäinen.

Lyhytelokuva on osa Joensuun kaupunginteatterin Polkuja teatteriin –yhteisötaidehanketta. Mustafa Kamil on saanut elokuvaa varten Taiteen edistämiskeskuksen monikulttuurisuuden edistämisen apurahan. Polkuja teatteriin -hanke sai maaliskuussa myös Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin ”Ennakkoluuloton edelläkävijä”-huomionosoituksen työstä moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Vallitsevan tilanteen vuoksi on vielä auki, missä ja miten ensi-ilta toteutetaan.

 https://www.joensuunteatteri.fi/ohjelmisto/polkuja-teatteriin