Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 20.10.2020

Iskelmälaulaja Kikasta tehdään elokuva

Jussi-voittaja Anna Paavilainen ohjaa elokuvan Kikka! Tuotantoyhtiö Komeetta aloittaa keväällä 2021 Kikka!-elokuvan kuvaukset. Kikka! kertoo iskelmälaulaja Kirsi Sirénistä. Se on elokuva naisesta, joka rakasti esiintyä ja antoi iloa muille, vaikka hänen taiteilijuuttaan kyseenalaistettiin.

Kuvassa on Kikka esiintymässä mikki kädessään ja vaalean sinisessä farkkupusakassa. Kuva on puolivartalokuva.

Kuva: Lapin Kansa

 

Elokuva pyrkii Kikan musiikin ja elämäntarinan kautta tuomaan iloa ja energiaa katsojille, kuten Kikkakin aikoinaan teki. Elokuvan ohjaa Anna Paavilainen ja käsikirjoittaa Maarit Nissilä.

”Haluan olla uskollinen Kikan elämäntyölle, joka rakentui lama-ajan Suomessa. Toisille Kikka on edelläkävijä ja esikuva, toisille typerä mauton bimbo, joillekin uhri ja muistutus 80-luvun arvomaailmasta,” kertoo elokuvan ohjaaja Anna Paavilainen.

”Kun katsoin Elävä Arkistosta Kikan haastattelua Sabatti-ohjelmassa, tajusin millaisia voimia vastaan Kikka taisteli. Häntä ei nähty oikeana artistina vaan naisena, ’jolla on kaikki vyötärön alapuolella’. Silti hän oli myydyimpiä artisteja, aikana jolloin naisen avoin seksuaalisuus oli liikaa,” kommentoi käsikirjoittaja Maarit Nissilä.

Elokuvaa kuvataan pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja monilla paikkakunnilla, joilla Kikka keikkaili Suomessa. Elokuvan tuottaa Elokuvayhtiö Komeetta tuottajana Kaisla Viitala. Elokuvan rahoittajia ovat Yle ja Suomen elokuvasäätiö. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Kikka!-elokuvan ensi-ilta on keväällä 2022.