Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 13.03.2023

Iris Candelaria ja Elisaveta Rimkevitch valittu Nuorten laulajien ohjelmaan

Syksyllä 2022 julkaistu Nuorten laulajien ohjelma keräsi laajaa kansainvälistä kiinnostusta.

Kuvassa ovat Iris Candelaria ja Elisaveta Rimkevitch, jotka istuvat lähellä isoja ikkunoita istumassa. Candelerialla on vaalea lila pusero päällä ja Rimkevitchilla on valkoinen pusero.

Kuva: Kansallisooppera

 

Kansallisoopperan ja Louise ja Göran Ehrnroothin säätiön syksyllä 2022 julkistaman Nuorten laulajien ohjelman ensimmäiset valitut laulajat ovat sopraanot Iris Candelaria ja Elisaveta Rimkevitch. Laulajat kiinnitetään Kansallisoopperaan kaudeksi 2023–2024 määräaikaisen solistiharjoittelijan sopimuksella, ja he tulevat esiintymään päänäyttämön teoksissa. Kansallisooppera julkaisee tulevan kauden maaliskuun lopussa, jolloin myös Candelarian ja Rimkevitchin kauden roolit tiedotetaan.

Ohjelman haku keräsi suurta kiinnostusta paitsi Suomessa myös kansainvälisesti. Yhteensä ohjelmaan haki 372 laulajaa, joista 70 oli Suomesta ja muut ympäri maailmaa, suurimpana maana Yhdysvallat. Laulajat valittiin hakemusten ja joulukuussa 2022 järjestettyjen koelaulujen perusteella. Hakijalta odotettiin useamman vuoden ammattitason lauluopintoja ja esiintymiskokemusta.

”Menestyvän oopperalaulajan ammattiin liittyy taitoja, joita voi oppia ainoastaan kokeneilta kansainvälisen tason osaajilta. Kansallisoopperan nuorten laulajien ohjelmalla on erinomaiset mahdollisuudet opastaa, kannustaa ja inspiroida nuoria muusikoita kaikilla näyttämötaiteen osa-alueilla. Olen innolla mukana projektissa!” kertoo Kansallisoopperan ja -baletin ylikapellimestari Hannu Lintu.

“Onnittelemme Kansallisoopperaa laadukkaista valinnoista monen korkeatasoisen hakijan joukosta. Odotamme innolla, että Nuorten laulajien ohjelma pääsee valintojen myötä käynnistymään,” kommentoi Louise & Göran Ehrnrooth Säätiön hallituksen puheenjohtaja Georg Ehrnrooth.

Sopraano Iris Candelaria valmistui Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta Musiikin maisteriksi Annika Ollinkarin johdolla vuonna 2022. Candelarian ensiesiintyminen Kansallisoopperassa oli Yön Kuningattaren roolissa W. A. Mozartin oopperassa Taikahuilu ja Savonlinnan Oopperajuhlilla Ylipapittaren rooli Verdin oopperassa Aida. Candelaria ylsi Lappeenrannan laulukilpailuissa jaetulle ensimmäiselle sijalle tammikuussa 2023.

Sopraano Elisaveta Rimkevitch valmistui Sibelius-Akatemiasta klassisen laulutaiteen maisteriksi kesällä 2021. Pro Musica -säätiö valitsi Rimkevitchin vuoden 2017 nuoreksi muusikoksi. Hän eteni finaaliin Timo Mustakallio -laulukilpailussa vuosina 2017 ja 2019 sekä Kangasniemen laulukilpailussa vuonna 2018. Rimkevitch tuli jaetulle kolmannelle sijalle Lappeenrannan laulukilpailuissa 2023.