Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 15.12.2022

Irinalta Rikoskumppani-sinkun musiikkivideo Pamela Tolan elokuvassa Järjettömän paska idea

Irina on julkaissut uuden musiikkivideon aiemmin syksyllä julkaistusta Rikoskumppani -sinkustaan. Musiikkivideolla näkyy runsaasti ennennäkemätöntä materiaalia Järjettömän paska idea -elokuvasta, joka on ohjaaja-käsikirjoittaja Pamela Tolan seuraava elokuva Teräsleidit-menestyselokuvan jälkeen. Järjettömän paska idea saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan perjantaina 13.1.2023.

Kuvassa ovat Iina Kuustonen ja Alina Tomnikov. Kuustonen näyttää kihlasormustaan työhuoneessaan ja sitä ihailee nuori mies selin. Tomnikov katsoo seisten kumartuneena tilannetta.

Joanna Haarti (vas.), Iina Kuustonen ja Alina Tomnakov. Kuva: Ville Juurikkala

 

Irina on lukeutunut jo vuosikausia Suomen suosituimpien artistien joukkoon. Rikoskumppani on ensimmäinen single Irinan tulevalta yhdeksänneltä albumilta. Biisi on suunnattu rakkaille rikoskumppaneille – ystäville, jotka rikastuttavat elämää monilla kokemuksilla ja erilaisilla tunnetiloilla.

Ystävyys moninaisine tunnetiloineen on kantavana teemana myös Järjettömän paska idea -elokuvassa. Järjettömän paska idea käsittelee läheisen ystävyyden haasteita, mikä puhuttelee Rikoskumppani-artistia Irinaa.

– Ystävyys on ehdottomasti yksi elämän kantavista voimista, toteaa Irina.

– Yhdessä ollaan kipuiltu nuoruuden ja aikuisuudenkin kipuja, mutta myös hölmöilty ja iloittu, kasvatettu toinen toisiamme. En olisi sellainen ihminen, millainen olen nyt, ilman rakkaita rikoskumppaneitani.

 

 

Elokuvassa Ripe (Tomnikov) ja Noora (Kuustonen) ovat paitsi elinikäisiä ystävyksiä, myös yhtiökumppaneita ja pelisuunnittelijoita peliyhtiö Krillissä. Järjettömän paska idea kertoo vaikeasta ystävyydestä hauskasti ja koskettavasti. Mitä, jos liian läheinen ystävyys alkaa ahdistaa? Entä jos ystävä on valitsemassa järjettömän paskan elämänkumppanin?

Järjettömän paska idea -elokuvan ohjaajan ja käsikirjoittajan Pamela Tolan mukaan leffa ja biisi sopivat hyvin yhteen.

– Elokuvan päähenkilöt Ripe ja Noora ovat aivan kuin biisin kuvaamat rikoskumppanit: parhaat kaverit ja liittolaiset, Tola kertoo.

– Biisissä tämä liittolaisuus on peruskallio, johon rikoskumppanit, toisilleen uskolliset sielunsiskot nojaavat. Järjettömän paska idea kertoo yhden tarinan siitä, mitä voi seurata, jos tuo peruskallio järkkyy.

Järjettömän paska idea -elokuvan pääosissa nähdään Ripenä Alina Tomnikov ja Noorana Iina Kuustonen. Tomnikov valittiin Ripen roolistaan juuri European Shooting Stars 2023 -ohjelmaan.

Merkittävissä rooleissa elokuvassa näyttelevät myös Chike Ohanwe ja Mikko Kauppila. Lisäksi elokuvassa nähdään muun muassa Joanna Haartti, Lotta Lehtikari, Leea Klemola, Lauri Maijala ja Manuela Bosco.

Järjettömän paska idea -elokuvan tuottajia ovat Aleksi Bardy ja Anniina Leppänen Helsinki-filmiltä,  yhteistuottajanaan Aurora Studios, joka myös levittää ja markkinoi elokuvan. Elokuvan pääyhteistyökumppaneita ovat BusinessOulu, Osuuskauppa Arina, Fingersoft, Lenovo, Iskelmä ja Talliosake.