Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 19.08.2019

Ilta ehtii

Mikä?teatterin kesäteatteriesitys Kouvolan museokorttelin Nygrenin talolla on ihana näytelmä Ilta ehtii. Hienon käsikirjoituksen takana on Anja Tiainen ja ohjaajan osassa Karoliina Eklund-Vuorela.

 

Aija Kajama on Esteri Hentunen ja Heikki Tanttu Esterin kaipaamana Reinona Kouvolan kesäteatterin näytelmässä Ilta ehtii.

Esteri Hentunen on kultaisessa iässä ja muisti ei ole enää se parhain, se lähimuisti. Aija Kajama tekee luontevan ja lämpimän roolin niin lutusena Esterinä, joka kaipailee omaa Reinoaan ja jolle kahvi ja pulla on elämän ykkösasia. Reinon osassa Heikki Tanttu, joka venyy myös Pekaksi hoivakodissa.

Tyttäret yrittävät parhaansa mukaan jeesiä äitiään, ensin kotona, mutta kun siitä ei oikein tunnu tulevan mitään, niin vuorossa on palvelukoti. Niitähän riittää ja tyttärillä alkaa kilpailutus parhaimmasta paikasta.

*Esteri hoivakodissa, mutta luulee olevansa risteilyllä.

Hoivakoteja piisaa ja kaikilla on jos vaikka minkälaisia palveluja, mutta onko tilaa. Kun vihdoin löytyy paikka, niin Esteri luulee olevansa risteilyllä. Tässä näytelmässä huumori kukkii, vaikka tarinan ydin on siinä. että totta kaikki tyynni. Liikutukseltakaan ei voida välttyä.

Tia Aronen on kahdessa roolissa. Hän on Heta-Maija, Esterin tytär, joka vaikuttaa kovasti oppineelta ja tuo sen esille. Sitten hän on Saimi, mummu hoivakodissa, jolla ei ole hampaita.

Ulla Tiainen venyy moneksi. Esterin tytär Helinä ja Tyynen rooli hoivakodissa. Lisäksi; "Ole hyvä, sulje ovi"!

Emilia Kiesilä on myös Esterin tytär, Hanna, jolla tuntuu olevan aina kiire töihin. Ilman kiirettä sen sijaan Hilman osa muitten vanhusten joukossa.

Nea Paajanen on se tyttärentytär Moona-Maikki, joka ehkä parhaiten ymmärtää Esteriä. Lisäksi hän esittää hoivarobotti Liisaa ja vähän muutakin.

Mira Hellin osa on olla hoivarobotti Matti ja sittemmin myös ihan oikea hoitaja, jolla on ihan liikaa töitä, mutta aika lailla hyvin tuntui pärjäävän.

Esterin tytär ja tyttärentytär sekä hoivakodin robotit

Ilta ehtii on upea näytelmä, missä on kaikkea sopivasti. Se on rakennettu niin hyvin ja taidolla, että kaikki sujuu. Näyttelijät ovat uineet rooleihinsa kiitettävästi ja oli ilo nähdä se roolista toiseen muuttuminen. Aija Kajamalle iso hali suuresta työstä, hän sai yleisön niin nauramaan kuin itkemäänkin.

Niin kovasti on suosittu tämä esitys, että kannattaa varata liput etukäteen!!!
Varaukset: 040 354 0116

Kuvat: Heidi Koskinen-Järvisalo