Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 09.12.2019

Iiro Rantala täytti Musiikkitalon konserttisalin My Finnish Calendar -konsertilla

Iiro Rantala soitti menestyksekkään konsertin viime torstaina 5.12.2019 käytännössä loppuunmyydylle Musiikkitalon suurelle salille. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun suomalainen jazzartisti on soittanut soolokonsertin Musiikkitalon Konserttisalissa.

 

uvassa on Iiro Rantala ja hänestä on neljä erilaista päätä ja alla lukee englanniksi vuodenaika.  Päässä on keväälle ja kesälle lippalakki, syksyksi huppu ja talveksi pipo.

 

Suuren suosion saanut konsertti saa jatkoa ensi vuonna niin ikään Musiikkitalolla järjestettävässä toisessa suurkonsertissa 29.11.2020, jolloin Iiro tulkitsee säveltämänsä Jouluoratorion, jonka on sanoittanut Jaakko Heinimäki. Oratorion kuoro-osuudet tulkitsee Cantores Minores johtajanaan Hannu Norjanen. Orkesterina esiintyy Tiksola Chamber Orchestra. Tämän jälkeen erikseen tiedotettavana ajankohtana Iiron kanssa Musiikkitalolla konsertoi maailmankuulu Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen. Molempien konserttien lipunmyynnistä tiedotetaan erikseen.

Helsingin Sanomien Harri Uusitorppa luonnehti kaksitoistaosaista My Finnish Calendar -teosta Iiron tähänastiseksi pääteokseksi. Hän mainitsi sen olleen taiteellisesti ja ehkä ennen kaikkea taloudellisesti riski, joka kannatti.

Iiro lanseraa uuden, nuorille, lahjakkaille kyvyile tarkoitetun agentuurin Apollo Artistit, joka starttaa kahdella konsertilla tammikuussa. Konsertit järjestetään 13.1. 2020 G Livelabissa Tampereella ja 15.1.2020 G Livelabissa Helsingissä. Kyseessä ovat Iiron valitsemat yhdeksän lahjakasta muusikkoa, jotka sulautuvat Minna Huuskosen (Minnamurra) agentuuriin. Tarkoitus on edistää nuorten muusikoiden uria ja taiteellista kehitystä.  Iiro on itse valinnut agentuurin kyvyt taiteellisin perustein.

Apollo Artistien taiteilijat ovat seuraavat

Johannes Granroth, kitara, Peela
Ida Elina, kantele
Minna-Leena Lahti, sopraano
Maja Mannila, laulu, jazz-soul
Anton Mejias, piano
Milo Mäkelä, kitara, AbOY Möljökki Ltd
Tarmo Peltokoski, piano, kapellimestari
Tami Pohjola, viulu (Kuopion viulukilpailun voittaja)
Ossi Tanner, piano (Tampereen pianokilpailun voittaja)

Konserttitiedot

Ma 13.1.2020
G Livelab Tampere
Puutarhatu 1, Tampere

Ke 15.1.2020
G Livelab Helsinki
Yrjönkatu 3, Helsinki

http://www.iirorantala.fi/