Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 15.10.2021

Iida Antola nähdään jälleen Oopperan kummituksen pääroolissa

Arvostetun saksalaisen ARD-laulukilpailun finaaliin syyskuussa edennyt Iida Antola nähdään Oopperan kummituksen Christinen roolissa. Menestysmusikaali palaa Kansallisoopperan ohjelmistoon 22. lokakuuta.

Sopraano Iida Antola nähdään Kansallisoopperan ohjelmistoon 22.10.2021 tulevan Oopperan kummituksen  Christinen roolissa.

Iida Antola

Sopraano Iida Antola oli ainoa pohjoismaalainen, joka lauloi tiensä viiden finalistin joukkoon Münchenissä syyskuussa järjestetyssä kansainvälisessä ARD-laulukilpailussa. Kilpailun voitti venäläinen Anastasiya Taratorkina. Vuonna 1952 perustettu ARD-kilpailu on yksi maailman suurimmista ja laaja-alaisimmista musiikkikilpailuista. Se toimii ponnahduslautana nuorille taiteilijoille, jotka ovat valmiita kansainväliselle uralle.

Antola valmistui kuoronjohtajaksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2015. Hän jatkoi solistisia lauluopintoja Berliinin Universität der Künste -korkeakoulussa, josta valmistui laulajaksi 2017. Samana vuonna hän voitti Kangasniemen laulukilpailun ja debytoi Kansallisoopperassa Taikahuilun Paminan roolissa. Sittemmin hänet on nähty Kansallisoopperassa Oopperan kummituksen Christinen ja Thaïsin Crobylen rooleissa kaudella 2018–2019.

Oopperan kummitus innostaa uusia yleisöjä
 
Ilmiöksi noussut Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus on ollut ennennäkemättömän suosittu Kansallisoopperan aiemmilla esityskausilla. Esitykset myytiin historiallisesti loppuun jo ennen ensi-iltaa kaudella 2015–2016. Oopperan kummitus palasi ohjelmistoon marraskuussa 2018, jolloin se oli yhtä suosittu.

 
Teos on myös houkutellut Oopperataloon ilahduttavasti uusia katsojia: esimerkiksi tämän syksyn esityksiin lipun ostaneista asiakkaista kolmannes on ensikertalaisia. Tähän mennessä Oopperan kummitusta on esitetty Kansallisoopperassa yhteensä 98 kertaa, ja kauhuromanttinen spektaakkeli on hurmannut jo yli 131 000 katsojaa.

Oopperan kummituksen Christinen roolissa vuorottelevat Iida Antola, Hanna-Liina Võsa sekä Sanna Iljin.

Hanna-Liina Võsa

Tänä syksynä Phantomin roolissa vuorottelevat Ville Rusanen ja Kevin Greenlaw, Christinen roolissa Iida Antola, Hanna-Liina Võsa sekä Sanna Iljin. Muissa rooleissa nähdään mm. Mika Pohjonen, Johannes Vatjus, Joonas Orrain, Kaisa Ranta ja Sari Nordqvist. Kapellimestareina vuorottelevat Nick Davies ja Kurt Kopecky.

Oopperan kummituksen Phantomin roolissa vuorottelevat Ville Rusanen ja Kevin Greenlaw, kuvassa Kevin Greenlaw.

Iida Antola ja Kevin Greenlaw

Kansallisoopperan päänäyttämöllä kuullaan myös konserttiversiona Oopperan kummituksen jatko-osa Love Never Dies. Konsertti esitetään vain kahtena iltana: 9. ja 10. marraskuuta. Rooleissa kuullaan mm. John Martin Bengtsson Phantomina, Marjukka Tepponen Christinen roolissa, Kevin Greenlaw Raoulina ja Helena Juntunen Madame Giryn roolissa. Konsertin johtaa Nick Davies.

Andrew Lloyd Webber: Oopperan kummitus
Kansallisoopperan ohjelmistossa 22.10.–31.12.2021

Andrew Lloyd Webber: Love Never Dies -konsertti
Kansallisoopperassa 9. ja 10.11.2021

 

Kuvat:  Stefan Bremer, Kansallisooppera