Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 04.07.2021

Ihmeiden ILO!TALO -näyttelylle tunnustusta rohkeudesta ja ilo-brändistä Ilomantsissa

Ihmeiden ILO!TALO -näyttely Ilomantsissa on saanut iloisen innostuneen ja jopa yllättyneen vastaanoton. Tämä ITE-taiteen kesäkattaus on jo nimensä puolesta herättänyt keskustelua paikkakunnalla.

Erotiikkaakin on toki mukana, mutta yhteisnäyttely on kaikkinensa monipuolinen katselmus nykypäivän ITE-taidetta eli itse tehtyä elämää. Mukana on moottorisahaveistäjiä, kierrätystä vahvasti hyödyntäviä kollaasitaiteilijoita, valokuvaaja sekä vuoden 2021 ITE-taiteilija. Pääsalissa teoksien kanssa keskustelee näyttelyä varten tehty musiikki.

 

Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyssä Ilomantsissa kesällä 2021 on erotiikkaakin mukana.

Raimo Hautaluoma, Ukko ja akka - elämä on ilomme. Kuva: Riitta Ryynänen.

 

Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyn järjestää Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan Kulttuuriyhdistys, joka on pieni mutta sitäkin tormakampi. Yhdistyksen puheenjohtaja Taisto Volotinen toteaa, että joukko koostuu ennakkoluulottomasti uusiin ideoihin suhtautuvista ihmisistä. Siksi Ihmeiden ILO!TALO -näyttelykin päätettiin uskaltaa toteuttaa. Kulttuuriyhdistys on alkanut vahvasti myös brändätä Ilomantsin nimestä nappaamaansa ilo-sanaa, sillä se on luonut myös lumenveiston ILO!LUMI-tapahtuman.

”Uskon, että Ihmeiden ILO!TALO on tänä kesänä Suomen valovoimaisimpia näyttelykohteita”, Volotinen sanoo.

Näyttelyn kuraattori, ITE-taiteilija Paula Huhtanen kertoo, että näyttelypaikalla Kansallistalon pihalla kävi jo valmisteluviikkojen aikana pyörähtämässä ihminen jos toinenkin katsomassa, milloin näyttely oikein avautuu. Nyt se on tapahtunut, ja aukioloa jatkuu 15.8.2021 saakka, eli Ilomantsin Karhufestivaalin päätöspäivään.

”En muista tällaista mielenkiintoa ennen nähneeni”, Huhtanen sanoo.

 

Yksisarvinen seisoo Ilomantsin Kansallistalon pihalla Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyssä kesällä 2021  ja  sitä saa silittää.

August Eskelisen Yksisarvinen Kansallistalon pihalla. Kuva: Riitta Ryynänen.

 

Huhtanen toivoo näyttelyltä paitsi näkyvyyttä ITE-taiteilijoille myös ideoita näyttelyssä kävijöille.

”Olemme halunneet rakentaa kohtaamispaikan kokijoiden ja tekijöiden välille. Toivon, että näyttelyn teokset herättävät ihmisissä oivallusta myös heidän omasta osaamisestaan ja he saavat täältä itselleen tekemisen ilon kipinän mukaansa.”

https://msl.fi/pohjoiskarjala/ihmeiden-ilotalo/