Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 12.11.2023

Hyvässä nousussa tavataan lentokentällä

Hyvässä nousussa on aivan mahtava, Anne Prokofjeff'n kirjoittama näytelmä, minkä Eero Hasu on ohjannut Kuusankosken teatteriin. Ikinä ennen en ollut kuullutlaan moisesta näytelmästä ja niinpä oli varsin ihanaa nähdä sellaista tuoretta ja hauskaa tekstiä.

 

Lentokentällä tapaavat sattumalta Lilli ja Karita. Vanhat ystävykset, joiden edellisestä tapaamisesta oli päässyt vierähtämään melko lailla pitkä aika.

Heti aluksi käy ilmi, että Karita on "kermaperse", menossa Nykiin ja Lilli on se räväkkä yh-äiti, joka on matkalla Alaniaan. Siinä sitten naiset käyvät läpi elämäänsä, kun odottelevat lentojensa lähtöä. Kupitellaan, ensin skumpalla, kunnes Lillille se sima riittää ja otetaan bisset.

 

Kuvassa ovat kaksi naista, jotka istuvat pyöreän pöydän ääressä ja juovat kuohuviiniä. Vasemmalla olevalla naisella on päällään musta jakku, musta-valkokirjava pusero ja harmaat housut.  Oikealla olevalla naisella on oranssi mekko ja oranssit, pitkät hiukset.

Kuva: Heidi Koskinen-Järvisalo

 

Tanja Tuomi ja Mira Helli ovat rooleissaan niin luokattoman hyviä, että miten oli helppo seurata, olla mukana heidän muisteluissaan. Miten monta hauskaa juttua sieltä pulpahti esiin. Artikulointi oli selvää, niin replikoidessa kuin laulujen osuuksissakin.
Mervi Suvelan puvustus oli just nappiin. Karitalla oikein bisnespukukoodi ja Lillillä sitten sellainen kevyempi, Alaniaan sattuva vermee.

 

Kuvassa kaksi naista vaaleissa vaatteissa ja he ovat liftaamassa.

Kuva: Heidi Koskinen-Järvisalo

 

Kun Karita ja Lilli muistelevat ystävyyttään, niin välillä mennään sinne nuoruuteen ja heitä siellä esittävät Anni Amberg ja Maija Kuntsi. He joutuvat venymään moneen, kun vaatteita vaihdetaan lukemattomia kertoja ja taas on erilainen kohtaus. Taustalla häärivät myös Teemu Virsu ja Aino Forström ja Aino varastaa yhden kohtauksen niin, että ei voi nauramatta katsella.

Lauluja, upeita biisejä saadaan kuulla melko rupeama ja se on kyllä nautinnollista kuultavaa, koska hyvin laulettu, mutta myös hyvin säestetty!

 

Kuvassa ovat Jari Lukkari, Elmer Forström ja Tuomas Poika istuvat pöydän äärellä Forströmillä on kädessään rumpupuikot.

Kuva: Heidi Koskinen-Järvisalo

 

BÄNDIssä soitantoa hoitelevat Jari Lukkari basso, Elmer Forström rummut ja Tuomas Poika Tykkälä kosketinsoittimet.

Lavastus ja se kaikkinainen tarpeisto on Sisu Laitisen ja työryhmän ansiota. On aina tosi hyvä, että kun juodaan, niin on oikeasti se juotava jotain nestettä! Muutenkin oli varsin toimivaa, mitään ei ollut liikaa.

Hyvässä nousussa on siis erittäin mahtava näytelmä! Paitsi, että se naurattaa, on siis niin hulvattoman hauska, se vie nostalgiapyörteisiin ja nostattaa ajatuksia jos ja vaikka mistä - omasta elämästä!

Menkää kattoo!

Kini Laine