Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.09.2021

Hytti nro 6:lle Jerusalemin kansainvälisen elokuvafestivaalin pääpalkinto

Juho Kuosmasen ohjaama Hytti nro 6 jatkaa voitokasta maailmanvalloitustaan. Elokuva palkittiin eilen Jerusalemin kansainvälisen elokuvafestivaalin pääpalkinnolla.

Kuvassa on Seidi Haarla junan käytävässä ja katsoo ikkunasta ulos maisemaa.  Kuva on sivukuva ja lähikuva kasvoista.

Kuva: Sami Kuokkanen

 

Kansainvälisen kilpasarjan tuomaristo perustelee valintaansa: ”Hytti nro 6 on monikulttuurinen road movie, viihdyttävä, älykäs ja erittäin rakastettava. Tämä on rajoituksista vapaa elokuva, jossa ahtaaseen junan hyttiin rakentuu kokonainen maailma, ja jossa mahdottomilta tuntuvat yhteydet ylittävät niin maantieteelliset rajat kuin kulttuurierot.”

Tuomaristossa olivat palkittu ohjaaja Ari Folman (Waltz with Bashir), leikkaaja Nili Feller (Waltz with Bashir) sekä palkittu kuvaaja Shai Goldman (Ahed’s Knee). Festivaali on perustettu vuonna 1984, ja se on merkittävä kansainvälisen elokuvan näyttämö Lähi-idässä.

Cannesissa Grand Prix’llä palkittu Hytti nro 6 saa valtakunnallisen teatteriensi-iltansa Suomessa 29.10. Sitä ennen se nähdään lukuisissa ennakkonäytöksissä eri puolilla Suomea ja maailmaa. Ensi viikolla Hytti nro 6 esitetään Kokkolan kinojuhlilla, jonka taiteellinen johtaja Juho Kuosmanen on. Hartaasti odotetun elokuvan seitsemän ennakkonäytöstä myytiin loppuun hetkessä.