Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 20.12.2019

Huuhkajien tie EM-kisoihin kapteenien kertomana

Tammi julkaisee Jussi Eskolan ja Pekka Mäntylän kirjan Me mennään kisoihin 24.3.2020. Eskolan ainutlaatuisin valokuvin kuvitetussa teoksessa huuhkajakapteenit Tim Sparv, Lukas Hradecký ja Paulus Arajuuri kertaavat omin sanoin koko karsintaurakan.

 

Kuvassa on osa kirjan kannesta ja siinä on kolme Huuhkajien pelaajaa sini-valkoisessa peliasussa.

Osa kirjan kannesta Me mennään kisoihin. Kuva: Tammi

 

"Matsin lopussa ennen loppuvihellystä istuimme penkillä, katsoimme toisiamme silmiin ja sanoimme: 'Hei jätkät, me mennään kisoihin!'" – Tim Sparv

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen riemukas eteneminen ensi kertaa arvokisoihin sykähdytti koko Suomea loppuvuodesta 2019. Millä keinoilla Sparv, Hradecký, Arajuuri ja Huuhkajat saavuttivat  pitkäaikaisen haaveen arvokisapaikasta? Miltä uroteko heistä tuntui? Oman näkökulmansa antavat Huuhkajien pitkäaikainen huoltaja Gunnar Yliharju sekä 71 A-maaottelua pelannut nykyinen apuvalmentaja Mika Nurmela.

Kirja on kehityskertomus kovia kokeneesta joukkueesta, josta on parissa vuodessa kasvanut enemmän kuin osiensa summa. Runsaasti kuvitettu teos vie EM-karsintaprojektin tapahtumien ytimeen: treenikentille, vieraspelireissuille, pukukoppeihin ja juhlahumuun.

Jussi Eskola on helsinkiläinen valokuvaaja, kirjoittaja ja elämäntapajalkapalloilija. Hän on kirjoittanut useita jalkapalloaiheisia kirjoja. Futismaajoukkueiden pitkäaikaisena kuvaajana hän on nähnyt kameran läpi Huuhkaja-pelaajien kasvun teini-ikäisistä ensikertalaisista EM-lopputurnauspelaajiksi.

Pekka Mäntylä on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja alasarjafutaaja, joka on seurannut jalkapallomaajoukkuetta pikkupojasta asti kannattajana ja myöhemmin monenlaisissa työtehtävissä.