Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 29.09.2023

Hulvaton Figaros bröllop (Figaron häät) näytelmänä - Lilla Teaternin farssi kiinnostaa yleisöä

Lilla Teaternin ansiokas farssiperinne jatkuu Figaros bröllop (Figaron häät) - esityksen myötä. Jo puolet lipuista on myyty kun ensi-iltaan on aikaa kolme viikkoa.  Jakob Höglundin ohjaama esitys saa ensi-iltansa 19. lokakuuta Lilla Teaternissa.

Kuvassa ovat kuusi näytelmän näyttelijän kasvot kuplivassa, värikkäässä ympäristössä valkoisissa puvuissa nauttimassa sampanjaa.

Joonas Heikkinen, Ursula Salo, Joachim Wigelius, Minni Gråhn, Pia Runnakko ja Alexander Wendelin. Kuva: Lilla teatern

 

“Näytelmä on kirjoitettu 237 vuotta sitten, ja vaikka maailma ympärillämme on muuttunut, ihminen tuntuu pysyvän samana. Rakkaus, himo ja halu tekevät meistä yhä hulluja. Sille ei voi muuta kuin nauraa”, toteaa ohjaaja Jakob Höglund. Höglund toteaa myös tekevänsä farssidebyyttinsä Lilla Teaternissa suurella jännityksellä ja hieman tärisevin jaloin.

Figaros bröllop on ihmissuhdedraama, jossa on sekä sänkykamarifarssin, että tragedian aineksia. Siinä seurataan kolmea paria, joilla on erilainen suhde toisiinsa, ja käsitellään valtaa, luokkaeroja, sukupuolirooleja ja ennen kaikkea rakkautta.

Esityksen toteutus on erittäin leikkisä ja musiikintäyteinen. Tony Sikströmin äänisuunnittelussa romanttinen cembalo ja jousisoittimet kohtaavat tuoreen elektronisen popmusiikin.

Jakob Höglundin kanssa usein yhdessä työskennellyt ruotsalainen lavastaja ja pukusuunnittelija Sven Haraldsson tuo Lilla Teatterin näyttämölle pastellinsävyisiä rokokoo-pukuja, suuria peruukkeja ja paljon glitteriä.

Rooleissa: Minni Gråhn, Joonas Heikkinen, Pia Runnakko, Ursula Salo, Alexander Wendelin ja Joachim Wigelius.

Ohjaus ja koreografia Jakob Höglund, käsikirjoitus Pierre Caron de Beaumarchais, sovitus Susanne Marko ja Philip Zandén, käännös Allan Bergstrand, lavastus ja puvustus Sven Haraldsson, slapstick-ja tappelukohtausten koreografia Ville Seivo, valosuunnittelu Ville Aaltonen, äänisuunnittelu Tony Sikström, maskeeraus Pia Kähkönen, dramaturgi Henna Piirto.

Beaumarchaisin näytelmä Figaros bröllop oli suuri menestys ilmestyessään vuonna 1784, ja pian sen jälkeen Mozart sävelsi siitä yhden rakastetuimmista oopperoistaan.

Figaros bröllop, ensi-ilta 19.10.2023 Lilla Teatern, Yrjönkatu 30, 00100 Helsinki

https://lillateatern.fi/