Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 21.04.2020

Huippumuusikoiden etäkonsertti ilahduttaa asukkaita Vantaan vanhus- ja vammaispalveluissa

Kulttuuritehdas Vernissalta striimataan torstaina 23.4. kello 13–14 iloa ja ikivihreitä sisältävä konsertti, joka on suunnattu erityisesti Vantaan vanhus- ja vammaispalveluiden asumisyksiköiden asukkaille, heidän omaisilleen sekä hoitohenkilökunnalle. Suoran lähetyksen aikana he voivat myös lähettää WhatsApp-sovelluksella tervehdyksiä toisilleen sekä kappaletoiveita bändille.

 

Kuvassa on Vantaan viihdeorkesteri esiintymässä Musiikkitalossa.

Kuva: viihdeorkesteri.fi

 

Konsertissa soittaa kotimaisista kärkimuusikoista koottu ensemble. Laulaja-juontaja Mikael Konttista säestävät pianovirtuoosi Lenni-Kalle Taipaleen johdolla huippukitaristi Marzi Nyman, tällä kertaa bassoon tarttuva soitintaitaja Osmo Ikonen sekä nuorempaa polvea edustava, SuomiLovestakin tuttu lyömäsoittaja Joonas Kaikko.

Vantaa-kanavalla striimattavan konsertin järjestävät yhteistyössä Vantaan Viihdeorkesteri sekä Vantaan kaupungin Kulttuuri- ja Vanhus- ja vammaispalvelut -palvelualueet.

Yhteisöllistä musiikin juhlaa

– Suora lähetys on monipuolinen sekoitus, jossa on niin yhteislaulua kuin huippumuusikoiden musisointia. Ohjelmaa on koottu vanhus- ja vammaispalveluiden asukkaita ajatellen. Mukana on tuttuja lauluja, kuten Kultainen nuoruus, Kulkuri ja joutsen sekä Sininen ja valkoinen. Esitämme myös Sankarit hatunnostona arvokasta työtä tekevälle hoitohenkilökunnalle, solisti Mikael Konttinen kertoo.

– On mahtavaa päästä nyt jakamaan musiikin iloa tällaisin nykyaikaisin keinoin. Konsertissa on vuorovaikutteinen ote. Meille voi WhatsAppissa välittää tervehdyksiä, biisitoiveita ja kertoa merkkipäivistä. Voisimme esimerkiksi hääpäivän kunniaksi vetää vaikkapa häävalssin.

Musiikki tuo iloa ja virkistystä

Vantaan vanhus- ja vammaispalveluissa toimiva palvelupäällikkö Nina Linja toteaa, että musiikki on merkityksellistä etenkin muistisairaille vanhuksille, joita on hoivakodeissa paljon. Musiikki voi elävöittää ja virkistää niinkin paljon, että jopa tavallisesti puhumattomiksi muuttuneet vanhukset saattavat alkaa laulaa tuttujen sanojen mukana.

– Sosiaalisesta eristäytymisestä huolimatta haluamme tuoda asukkaille elämää ja ohjelmaa myös poikkeusaikana. On hienoa, että omaiset pääsevät myös viestimään rakkailleen konsertissa, vaikka he eivät tällä hetkellä voi tulla vierailemaan heidän luonaan, Nina Linja kertoo.

Vantaan kulttuurijohtaja Annukka Larkion mukaan poikkeusaikana on olennaista tuoda ihmisille iloa ja toivoa.

– Esimerkiksi asumispalveluissa voi olla yksinäisyyttä, joten on tärkeää välittää yhteys ulkomaailmaan. Vaikka toimipisteitä on suljettu, ihmisille tarjotaan palveluja ja virkistystä. Palveluissamme on viime aikoina otettu mieletön digiloikka, johon sekä palveluiden vastaanottajat että tekijät ovat lähteneet innolla mukaan. Sen myötä olemme tavoittaneet myös aivan uusia kohderyhmiä.

Kaikki ovat tervetulleita konserttiin

Varsinaisen kohderyhmän lisäksi myös kaikki muut voivat nauttia konserttistriimistä Vantaa-kanavalla: vantaakanava.fi. Konsertti on myöhemmin katsottavissa myös tallenteena.

Konsertin aikana viestimiseen tarkoitettu Vantaan Viihdeorkesterin WhatsApp-numero välitetään vanhus- ja vammaispalveluiden asumisyksiköiden asukkaille ja heidän omaisilleen suoraan asumisyksiköistä.