Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.09.2023

Huijarit-elokuva valkokankaille tapaninpäivänä - katso traileri

Vauhdikas kotimainen valeammateista kertova Huijarit-elokuva saapuu valkokankaille 26.12. Rike Jokelan ohjaaman komedian rooleissa nähdään Tuulia Eloranta (valelääkäri Siru), Samuel Kujala (asianajaja Niko), Pilvi Hämäläinen (rikospoliisi Kati) ja Tommi Korpela (toimitusjohtaja Jukkis).

Kuvassa ovat Tuulia Eloranta vaaleassa kotelomekossa ja Samuel Kujala tummassa puvussa kävelemässä kadulla. Taustalla on autoja parkkeerattuna.

Tuulia Eloranta ja Samuel Kujala. Kuva: Dionysos Films

 

Sivurooleissa ovat muun muassa Miitta Sorvali, Elsi Sloan ja Misa Palander. Mukana on myös julkisuudesta tuttuja kasvoja erilaisissa valeammateissa muuan muassa Matti Rönkä, Costello Hautamäki, Tytti Junna ja Ile Vainio.

Huijarit kertoo pätkätöiden ja rahapulan rasittamasta Sirusta, joka saa väärinymmärrysten seurauksena huijattua itsensä valelääkäriksi hyvinvointiklinikalle. Uusi parisuhde asianajaja Nikon kanssa on toivottavasti totta, vaikka muuten vaikuttaa, että Sirun lisäksi useampi lähipiiristä valehtelee, jotkut jopa ammatikseen.

”Huijarit on tempoaan kiihdyttävä genre-elokuva, joka leikittelee huijarielokuvista tutulla kielellä. Se on myös komedia, jonka komiikka saa uusia kierroksia sitä mukaa, kun tarina etenee. Huijareiden katsojakaan ei voi olla varma, etteikö myös häntä huijattaisi”, kommentoi elokuvan ohjaaja Rike Jokela.

 

 

Tekijät
Elokuva pohjautuu Riina Hyytiän ja Seppo Vesiluoman tarinaan. Käsikirjoittajina ovat Anna Ruohonen, Lassi Vierikko, Juha Jokela ja Rike Jokela. Elokuvan tuottavat Riina Hyytiä ja Nora Kuusisto Dionysos Filmsiltä (21 tapaa pilata avioliitto, 70 on vain numero, Klikkaa mua, Ex-onnelliset, Karppi, Hormonit!) ja sen levittää Nordisk Film.

”Katsojalla on lupa eläytyä huijareiden mielenmaisemaan, vaikka emme sellaiseen yleensä haluaisikaan oikeassa elämässä törmätä. Elokuva saattaa myös tuottaa pohdittavaksi kiinnostavan kysymyksen meidän omasta rehellisyydestämme”, Jokela jatkaa.