Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 15.04.2020

Hevi reissu -elokuva avasi teatterilevityksessä Etelä-Koreassa

Suomalainen metallimusiikkikomedia Hevi reissu sai teatteriensi-iltansa viime perjantaina Etelä-Koreassa. Elokuva starttasi 60 valkokankaalla. Elokuvan paikallinen levittäjä Dreamfact Entertainment halusi tuoda uuden elokuvan markkinoille nyt, kun maassa ollaan palaamassa normaalimpaan päiväjärjestykseen. Kun isoja block buster -elokuvia ei vielä voida julkaista, on laadukkailla vieraskielisillä elokuvilla mahdollisuus löytää hyvin yleisöä ja näkyvyyttä. Elokuva helsinkiläisen Making Movies tuotantoyhtiön tuottama.

 

”On hieno saada vaihteeksi hyviä uutisia elokuvamaailmaan. Suomalainen elokuva-ala on erittäin vaikeassa tilanteessa ja toivon, että tällaiset uutiset luovat uskoa siihen, että meilläkin elämä vielä voittaa ja teatterit saadaan auki”, sanoo elokuvan tuottaja Kai Nordberg.

 

Kuvassa ovat Samuli Jaskio, Chike Ohanwe, Max Ovaska, Johannes Holopainen ovat auton etupenkillä ilmehtien seikkailullaan. Heillä on kirjavat vaatteet.

Samuli Jaskio, Chike Ohanwe, Max Ovaska, Johannes Holopainen. Kuva: Harri Räty/Making Movies

 

Fiktiivinen komedia Hevi reissu kertoo pohjoissuomalaisen pikkukaupungin koomisesta, mutta lujasti itseensä uskovasta metalli-yhtyeestä ja heidän matkastaan esiintymään Pohjois-Norjan tarunhohtoiselle metalli-festivaalille.

Hevi reissu on julkaistu yli 50 maassa ja se on voittanut lukuisia palkintoja kansainvälisillä festivaaleilla. Elokuva ehdittiin julkaista Japanissa juuri ennen epidemian alkua ja sille muodostuikin nopeasti oma fanikuntansa sosiaalisessa mediassa. ”Hevi reissu on saavuttanut kansainvälisen kulttielokuvan maineen. Hyviä komedioita on harvassa ja kun siihen yhdistetään metallimusiikki ja suomalainen hulluus, on syntynyt jotain ainutlaatuista”, sanoo Kai Nordberg.

Hevi reissulle ollaan tekemässä jatko-osaa. Ensi-iltaa on suunniteltu vuoteen 2022. ”Elokuvan vastaanotto Saksassa on ollut sen verran hyvää, että yksi Saksan suurimmista tuotantoyhtiöistä avasi kanssamme neuvottelut Berliinin elokuvajuhlilla helmikuussa. He olivat todella innostuneita elokuvasta ja ilmoittivat halukkuudestaan satsata vahvasti jatko-osaan. Jatko-osan tarinassa yhtye pakenee norjalaisesta vankilasta tähtäimessään Saksan suurimman hevi-festivaalin Wackenin päälava. Matkalle mahtuu jälleen aivan uskomattomia käänteitä ja mielikuvituksen rajat ylittävää komiikkaa”, jatkaa Nordberg.

Elokuvan tanskalainen myyntiyhtiö LevelK on ollut tyytyväinen projektiin. ”Hevi reissu on myynyt hyvin kaikissa jakelukanavissa. Positiivisena yllätyksenä on tullut valtava määrä festivaaleja, joiden maksama screening fee tuottaa myös rahaa. Olemme todella tyytyväisiä Making Movies yhtiön päätöksestä lähteä tuottamaan jatko-osaa. Nyt brändi ja kansainvälinen tunnettavuus ovat olemassa, jolloin on perusteltua odottaa myös kaupallista menestystä”, toteaa yhtiön markkinointijohtaja Niklas Teng.

Hevi reissu esitettiin Suomessa viime maanantaina TV 2:lla ja se on nähtävissä nyt YLE Areenassa ja suoratoistopalveluissa. Elokuvan ovat ohjanneet Jukka Vidgren ja Juuso Laatio.