Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 03.03.2021

Helsingin Kaupunginteatterin syksyn 2021 musikaali on Niin kuin taivaassa - suurten tunteiden musikaali

Koskettava musikaaliuutuus Niin kuin taivaassa (Så som i himmelen, 2018) saa Suomen ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä syksyllä 2021. Kolme vuotta aiemmin Tukholmassa kantaesitetyn ja yleisön valloittaneen ruotsalaismusikaalin luo suurelle näyttämölle musiikkiteatterin uudistajana palkittu ohjaaja ja koreografi Jakob Höglund huipputiimeineen.

Kuvassa ovat Tuukka Leppänen ja Oona Airola kävelemässä viljapellossa ja taustalla on tasaista peltoa sekä metsää.

Tuukka Leppänen ja Oona Airola. Kuva: Otto-Ville Väätäinen

 

Kay Pollakin ja Carin Pollakin kirjoittama ja Ruotsin tunnetuimman Euroviisu-säveltäjän Fredrik Kempen musikaali korostaa musiikin voimaa, yhteisöllisyyttä, toivoa ja elämäniloa. Päärooleissa nähdään Once-musikaalin tähti Tuukka Leppänen ja ensimmäisessä isossa musikaaliroolissaan Helsingin Kaupunginteatterissa näyttelevä, palkittu näyttelijä ja laulaja Oona Airola.

”Kun näin alkuperäisesityksen Ruotsissa, jouduin valtavan tunnevyöryn yllättämäksi. Jo väliajalla tajusin, että haluan tuoda tämän esityksen lahden yli Suomeen. On valtava onni saada nyt toteuttaa tämä unelma”, sanoo ruotsinkielisen Lilla Teaternin näyttämön taiteellinen johtaja Jakob Höglund, joka ohjaa nyt ensimmäistä kertaa HKT:n suurelle näyttämölle.

”Niin kuin taivaassa -musikaalin syvästi koskettavia kohtaloita ja vapauttavaa elämäniloa sisältävä tarina tarjoaa katsojalle tähän aikaan lämpöä ja balsamia sielulle.”

Samannimiseen, suosittuun ruotsalaiselokuvaan (2004) perustuva musikaali kertoo menestyneen kapellimestarin Daniel Daréuksen paluusta lapsuuden kotiseudulleen pieneen pohjoisruotsalaiseen kylään. Terveysongelmista kärsinyt huippumuusikko haluaisi elää hiljaiseloa, mutta löytää pian itsensä johtamasta kyläläisten kirkkokuoroa, ja keskeltä värikästä ja elinvoimaista yhteisöä. Monenkirjavan maalaiskuoron joukosta löytyy paitsi ystäviä, myös vanhoja haavoja ja lopulta todellinen rakkaus.

Airolan ja Leppäsen lisäksi rooleissa nähdään mm. Emilia Nyman, Puntti Valtonen, Antti Timonen, Sanna Majuri, Olli Rahkonen, Tuomas Uusitalo, Anna-Victoria Eriksson, Paavo Kääriäinen, Sinikka Sokka, Kari Mattila, Raili Raitala ja Helena Haaranen.

Niin kuin taivaassa -musikaalin kapellimestarina on suomalaisen musiikkiteatterin ykkösnimiin lukeutuva Eeva Kontu. Musikaalin ovat suomentaneet Aino Piirola (teksti) ja Maija Vilkkumaa (laulut). Huipputyöryhmään kuuluvat lisäksi ruotsalaislavastaja Sven Haraldsson ja pukusuunnittelija, Samuji-tuotemerkistään tuttu Samu-Jussi Koski sekä HKT:n menestysmusikaaleista tutut valosuunnittelija William Iles, äänisuunnittelija Kai Poutanen ja naamioinnin suunnittelija Milja Mensonen. Videosuunnittelusta vastaa Toni Haaranen, ja varjoteatteriasiantuntijana on Heini Maaranen.