Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.11.2023

Helsingin Kaupunginteatteri tuo syksyllä 2024 Suomen ensi-iltaan Moulin Rouge! Musikaalin

Oscar-palkittu eeppinen klassikkoelokuva herää henkiin ja sykkii elämää HKT:n suurella näyttämöllä ensi syksynä. Moulin Rouge! Musikaali on aistillinen ja ennennäkemättömän villi show sekä henkeäsalpaava rakkaustarina täynnä hittimusiikkia ja näyttäviä tanssinumeroita. Suomen ensi-iltansa 29. elokuuta 2024 saavan musikaalin ohjaa ruotsalainen Anders Albien.

Kuvassa on Punaisilla isoilla kirjaimilla Moulin Rouge!  Taustalla on tumman ruskeaa ja keltaista, himmeää ristikkoa.

Kuva: Helsingin kaupunginteatteri

 

Moulin Rouge! Musikaali on totuuden, kauneuden, vapauden ja rakkauden yltäkylläinen juhla, joka vie katsojan 1800-luvun lopun yökerhoon Pariisiin. Kaikki on sallittua, ja kaiken saa anteeksi rakkauden nimissä, kun boheemi nuori runoilija Christian rakastuu kauniiseen kurtisaaniin Satineen, ja kielletyt intohimot leimahtavat. Moulin Rouge! Musikaali räjäyttää tajunnan, stimuloi kaikkia aisteja ja kietoo yleisön ennenkokemattoman hekumalliseen kimallukseen. Visuaalinen spektaakkeli ja intohimoinen rakkaustarina sisältää popmusiikkihistorian suurimpia hittejä.

”Olen iloinen, että pääsemme hyvien kansainvälisten suhteidemme ansiosta ja pitkällisen työn tuloksena tuomaan tämän Anders Albienin ohjaamaan villin musikaaliherkun Suomeen ja Helsingin Kaupunginteatterin yleisölle. Olen nähnyt musikaalin sekä Broadwaylla että Lontoossa ja me teemme tästä sellaisen spektaakkelin, ettei yleisön tarvitse enää matkustaa Helsinkiä kauemmas nähdäkseen kansainvälisen tason huippushown”, teatterinjohtaja Kari Arffman sanoo.

John Loganin käsikirjoittama Moulin Rouge! -musikaali perustuu Baz Luhrmannin ohjaamaan samannimiseen hittielokuvaan vuodelta 2001. Yleisön ja kriitikot hurmannut musikaali sai ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 2019. Musikaali on voittanut kymmenen Tony-palkintoa, mukaan lukien Parhaan musikaalin -palkinnon, ja musikaalissa on mukana yli 70 musiikkihistorian suurinta hittiä mm. näiltä maailmantähdiltä: David Bowie, Lady Gaga, Sting, Rihanna, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Madonna, Whitney Houston, Elton John ja Adele.

Musikaali on osa pohjoismaista yhteistuotantoa, jossa ovat mukana Suomi, Ruotsi, Tanska ja Norja. Musikaalin ohjaa ruotsalainen Anders Albien. Vastaavana kapellimestarina toimii Eeva Kontu ja hänen työparinaan harjoitus- ja esityskapellimestarina Ville Myllykoski. Lavastuksen suunnittelee kansainvälisesti palkittu suunnittelija takis. Puvustuksen suunnittelee Astrid Lynge Ottosen ja naamioinnin Maija Sillanpää. Valosuunnittelusta vastaa Palle Palmé ja äänisuunnittelusta Kai Poutanen. Koreografia on Jennie Widegrenin, Anja Gaardbon, Kirsty McDonaldin ja Zain Odelstålin käsialaa. Musikaalin on suomentanut Paavo Leppäkoski ja dramaturgina toimii Henna Piirto. Musikaalin esiintyjät julkistetaan keväällä 2024.

https://hkt.fi/