Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.06.2024

Helppo ero - Mikkelissä... A-luokkaa!

Kyl ol taas otettava eroo Kouvolast ja lähettävä Mikkelii, koska kesä ja siel Naisvuorel kesäteatteri. HELPPO ERO siel ny menee ja mite se olkii helppo tai mite sen ny ottaa, mut ainakii ratkiriemukas.

Taas ol tällaisel wanhal nartul iha uus tarina! Jotenkii sitä vaa ain ilahtuu, jos ei tiiä, mikä on kupletin juoni ja se ikääku pääsee yllättämää. Ny kävi nii ja mite ol kiva yllättyy sillee iha isol käel. Mut, asiaa...

Tämän näytelmän ovat käsikirjoittaneet Satu Rasila, Mikko Kouki ja Arto Valkama. Ohjaaja on Pekka Laasonen. Ihan mieletöntä settiä ovat saaneet aikaseksi ja sellaista hyvin päivitettyä. Vaan, sitten se näyttelijäsakki, miten toteutti koko pakan, niin kyllä sitä sai vaan äimistellä oikein sillai kyynärpäitä myöten.

 

Kuvassa ovat Mika Nuojua alempana sinisessä paidassa ja keltaisissa housuissa. Hänelläon kädet torjunta-asennossa. Hänen edessään on Joonas Kääriäinen seisomassa hartiat vinossa pöydällä mustassa nahkatakiss, housuissa sekä pääkallo t-paidassa.  Takana on keltaisia kaappeja, jossa on vihreät raidat.

Kuva: Kontarastia/Pihla Liukkonen

 

Mika Nuojua oli ainut, jolla oli vain yksi rooli, mutta sitäkin kattavampi, koska joutui vastaanottamaan ne kaikki muut! Hän se oli eroterapeutti Mika Laakso, jolla on viimeinen työpäivä, koska haluaa eroon kaikesta. Miten se sitten onnistuu, jää todellakin nähtäväksi.

 

 Kuvassa ovat keskellä istuvan Mika Nuojuan ympärillä vasemmalla Pauliina Hukkanen huomio-liivissä ja oranssissa kypärässä ja kaira oikeassa kädessään.  Takana on Joonas Kääriäinen huomioliivissä seisomassa. Oikealla on seisomassa Jukka Rasila stetsonissa ruskeassa, hihattomassa liivissä.

Kuva: Kontarastia/Pihla Liukkonen

 

Asiakkaita tulee ja kuinka moni tulee uudestaan ja samalla pitäisi kiinteistön kummallista seinällä olevaa omituista läikkää selvittää. Joten asiakkaiden lisäksi paikalla ramppaa jos vaikka kuin moni alan asiantuntija. Asiakkailla taas oli mitä ihmeellisimpiä asioita, joista he halusivat eroon.

En varmasti ole ainoa, joka on haltioissaan, kun pääsee näkemään näyttelijöitä, jotka pomppaavat roolista toiseen, koska se vaan on niin mahtavaa. Nauttia siitä mielettömästä ammattitaidosta, kun mennään ovesta pois ja tullaan seuraavan kerran, hetken kuluttua, estraadille aivan eri roolissa.

 

Kuvassa on Mika Nuojua kantamassa banaaanilaatikkoa. Oikealla on polvillaan Joonas Kääriäinen polvillaan maalarin asussa. Oikealla on laatikkovarasto.

Kuva: Kontarastia/Pihla Liukkonen

 

Näissä osissa niittivät gloriaa Jukka Rasila! Pauliina Hukkanen! ja Joonas Kääriäinen!  Jokainen veti sellaisen setin, että pois alta. Heillä kaikilla oli 9-12 roolia. Kyllä - pakosti antoi pisteet sille, joka siellä taustalla hoiti puvustusta!!!!
Ketään ei voi nostaa framille parhaana, koska koko joukkue oli niin parasta A-ryhmää!

 

Kuvassa ovat Pauliina Hukkanen banaanilaatikko kädessään ja hänellä on tumma peruukki ja mustapuku, jossa on valkoiset pitsikaulusreunat. Takana on Mika Nuojua, joka sihisee Hukkaselle. Ovessa lukee Eroterapeutti M. Laakso.

Kuva: Kontarastia/Pihla Liukkonen

 

Kaiken kaikkiaan riemastuttavan hauska näytelmä, missä sai alusta loppuun asti olla hymy korvissa. Varsin harmiton, niin hyvin tehty, ettei kukaan voi mieltänsä pahoittaa, päinvastoin.

Tämä ei ole vain minun arvio, koska kyllä "salakuuntelin" yleisön kommentteja, niin väliajalla kuin esityksen jälkeenkin, että miten oli hubaisaa. Ihmiset lähtivät sieltä kaikki hyvillä mielin.

Joten wahva suositus, käykää Mikkelissä ja menkää Naisvuorelle, siellä se kesäteatteri on!

Kini Laine