Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 14.10.2023

Heinähattu, Vilttitossu ja kana -elokuva ensi-iltaan helmikuussa - katso traileri

Koko perheen elokuva Heinähattu, Vilttitossu ja kana perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen lastenkirjaan. Se jäi yhdeksi heidän viimeisistä yhteisistä kirjoistaan sekä viimeiseksi yhteiseksi elokuvakäsikirjoituksekseen. Elokuva tulee elokuvateattereiin talvilomilla 2024 ja ensi-iltaan 16.2.2024.

 

Kuvassa ovat Tiina Nopola ja hänen edessään ovat Eedla Höglund vaalean sinisessä mekossa ja Klaara Höglund vaalean sinisessä haalarissa. He seisovat vihreässä kesäympäristössä.

Tiina Nopola ja Eedla ja Klaara Höglund. Kuva: Jouko Piipponen

 

Elokuvan päärooleissa Heinähattuna ja Vilttitossuna nähdään sisarukset Eedla ja Klaara Höglund. Aikuisten rooleissa ovat edellisistä Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvista tutut näyttelijät: Niina Lahtinen ja Joonas Nordman vanhempina sekä Janne Kataja ja Lari Halme Isonapa ja Rillirousku -poliiseina. Naapurin neitejä Halise ja Helga Alibullenia näyttelevät edelleen Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä. Uusissa rooleissa nähdään Kaisa Hela, Ernest Lawson ja Ella Rönkkö ja mukana seikkailuissa ovat tällä kertaa myös Anita-kana ja Cynthia-kana. Elokuvan on ohjannut Reetta Aalto.

Tiina Nopola kertoo tarinan tutuista ja uusista henkilöistä: “Draamassa on viisi jännitteistä kaksikkoparia: Heinähattu ja Vilttitossu, heidän vanhempansa Hanna ja Matti, kylän konstaapelit Isonapa ja Rillirousku, naapurin sinkkusiskokset Helga ja Halise sekä Anita-kana ja etsintäkuulutettu Cynthia-kana. Päähenkilöt joutuvat muutaman päivän aikana väärinkäsitysten ja takaa-ajojen pyörteisiin.”

 

 

Heinähattu, Vilttitossu ja kana -elokuvan tuottaa Anni Pänkäälä Yellow Film & TV:lle. Osatuottajina ovat Ricky Rapper Oy ja Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy. Elokuvan levittää SF Studios Oy. Tammi julkaisi Heinähattu, Vilttitossu ja kana -kirjan vuonna 2019.

Elokuvan tiedot

Ohjaus:
Reetta Aalto

Käsikirjoitus:
Sinikka ja Tiina Nopola, Emma Nopola, Lenka Hellstedt

Tuottaja:
Anni Pänkäälä

Tuotantoyhtiö:
Yellow Film & TV Oy

Osatuottajat:
Ricky Rapper Oy
Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy

Levitys:
SF Studios Oy

Rooleissa:
Eedla Höglund – Heinähattu
Klaara Höglund – Vilttitossu
Hanna Kattilakoski –  Niina Lahtinen
Matti Kattilakoski – Joonas Nordman
Isonapa – Janne Kataja
Rillirousku – Lari Halme
Halise Alibullen – Krisse Salminen
Helga Alibullen – Pirjo Heikkilä
Leila Penttilä – Kaisa Hela
Joonas Puntti – Ernest Lawson
Janina – Ella Rönkkö

Kuvaus:
Juice Huhtala, F.S.C.

Lavastus:
Saara Joro

Pukusuunnittelu:
Susse Roos

Maskeeraussuunnittelu:
Hanna Ilkko

Musiikki:
Katja Lappi ja Miikka Huttunen

Leikkaus:
Toni Tikkanen, F.C.E.

Äänisuunnittelu:
Pinja Mustajoki