Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 01.02.2024

Heinähattu, Vilttitossu ja kana -elokuva ensi-iltaan helmikuun puolivälissä

Elokuvan päärooleissa Heinähattuna ja Vilttitossuna nähdään sisarukset Eedla ja Klaara Höglund. Aikuisten rooleissa ovat edellisistä Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvista tutut näyttelijät: Niina Lahtinen ja Joonas Nordman vanhempina sekä Janne Kataja ja Lari Halme Isonapa ja Rillirousku -konstaapeleina.

Kuvassa ovat Heinähattu ja Vilttitossu ja Vilttitossu ottaa hattua Heinähatun päästä. He ovat nurmikolla pöydän ääressä, jossa on mehukannussa keltaista mehua.

Vas. Eedla Höglund (Heinähattu) ja Klaara Höglund (Vilttitossu). Kuva: Jana Machackova-Oey/Yellow Film & TV

 

Naapurin neitejä Halise ja Helga Alibullenia näyttelevät Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä. Uusissa rooleissa nähdään Kaisa Hela, Ernest Lawson ja Ella Rönkkö ja mukana seikkailuissa ovat tällä kertaa myös Anita-kana ja Cynthia-kana. Elokuvan on ohjannut Reetta Aalto.

Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen lastenkirjaan, joka jäi yhdeksi heidän viimeisistä yhteisistä kirjoistaan sekä viimeiseksi yhteiseksi elokuvakäsikirjoituksekseen.

 

 

Tiina Nopola kertoo tarinan tutuista ja uusista henkilöistä: “Draamassa on viisi jännitteistä kaksikkoparia: Heinähattu ja Vilttitossu, heidän vanhempansa Hanna ja Matti, kylän konstaapelit Isonapa ja Rillirousku, naapurin sinkkusiskokset Helga ja Halise sekä Anita-kana ja etsintäkuulutettu Cynthia-kana. Päähenkilöt joutuvat muutaman päivän aikana väärinkäsitysten ja takaa-ajojen pyörteisiin.”

Heinähattu, Vilttitossu ja kana -elokuvan tuottaa Anni Pänkäälä Yellow Film & TV:lle. Osatuottajina ovat Ricky Rapper Oy ja Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy. Elokuvan levittää SF Studios. Tammi julkaisi Heinähattu, Vilttitossu ja kana -kirjan vuonna 2019.

Rooleissa:
Eedla Höglund – Heinähattu
Klaara Höglund – Vilttitossu
Hanna Kattilakoski –  Niina Lahtinen
Matti Kattilakoski – Joonas Nordman
Isonapa – Janne Kataja
Rillirousku – Lari Halme
Halise Alibullen – Krisse Salminen
Helga Alibullen – Pirjo Heikkilä
Leila Penttilä – Kaisa Hela
Joonas Puntti – Ernest Lawson
Janina – Ella Rönkkö