Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 19.12.2019

Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -elokuva ensi-iltaan helmikuussa - katso trailer

Sinikka ja Tiina Nopolan kirjasarjaan pohjautuva Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -elokuva saa ensi-iltansa 14.2.2020. Heinähattu on juuri aloittanut koulun, jossa hän oppii paljon uusia jännittäviä asioita. Vilttitossusta on tylsää jäädä aamulla kotiin, koska hänellä ei ole ketään leikkikaveria.

Kuvassa on elokuvan Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen roolihahmot yhteiskuvassa.  Keskellä ovat pääroolien esittäjät Heinähattu ja Vilttitossu.

 

Kun Heinähattu kertoo lähtevänsä luokkansa kanssa onkiretkelle, keksii Vilttitossu ovelan juonen, jonka seurauksena onkimaan pääseekin hän itse. Asiasta seuraa soppa, jonka selvittämiseen tarvitaan isä, äiti, Alibullenin neidit sekä kyläpoliisit Isonapa ja Rillirousku.

Elokuvan pääosissa nähdään 9-vuotiaat Emelia Levy (Heinähattu) ja Matilda Pirttikangas (Vilttitossu) sekä Niina Lahtinen (Hanna), Joonas Nordman (Matti), Janne Kataja (Isonapa), Lari Halme (Rillirousku), Pirjo Heikkilä (Helga Alibullen), Krisse Salminen (Halise Alibullen) ja Aksa Korttila (opettaja Annukka).

 

 

 

Elokuvan ohjaa Lenka Hellstedt (mm. Kaikki oikein, Maata meren alla) ja tuottavat Yellow Film & TV, Ricky Rapper Oy ja Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy. Levityksestä vastaa SF Studios.