Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 06.11.2023

Heikki Silvennoinen pohtii elämänsä nousuja ja laskuja keväällä ilmestyvässä elämäkerrassaan

Musiikin ja viihteen monitaituri Heikki Silvennoinen kertoo elämäntarinansa huhtikuussa 2024 ilmestyvässä kirjassa. Elämäkertateoksen kirjoittaa toimittaja-tietokirjailija Tommi Saarela.

 

Kuvassa on Heikki Silvennoisen kasvot ja kuva on musta-valkoinen.

Osa kirjan kannesta. Kuva: Tammi

 

Heikki Silvennoinen on alun perin taiturimainen kitaristi, joka nousi esiin progressiivisen rockin pioneereihin lukeutuneessa Tabula Rasassa. Suurelle yleisölle hän tuli tunnetuksi komediasarja Kummelissa, jonka kaltaista piristysruisketta 1990-luvun alun lama-Suomi kaipasi ja tarvitsi.

Elämäkertateos Nousut ja laskut on Heikki Silvennoisen omin sanoin kertoma elämäntarina ja paikoin syviinkin vesiin sukeltava henkilökuva, joka paljastaa, että kirjan kohde on aidoimmillaan jotain aivan muuta kuin sketsihahmojensa kaltainen häröilijä.

”Kirjaa tehdessämme olen tajunnut, että elämänpolkuni on pitänytkin mutkitella juuri näin. Järkevästi eteneminen ei ollut vaihtoehto, sillä olen tunneihminen, fiilistyyppi. Onneksi olen osannut nauraa kaikelle ja kaikille – myös itselleni. Ilman huumoria en olisi selvinnyt elämästä kuivin jaloin”, Heikki Silvennoinen sanoo.

Kirjan kirjoittaja Tommi Saarela tunnetaan musiikkialan merkkihenkilöistä kirjoittamistaan kiitetyistä elämäkerroista. Pave Maijanen – Elämän nälkä ja Kassu Halonen – Maailma on kaunis ovat olleet suuria arvostelu- ja myyntimenestyksiä.

Heikki Silvennoinen täyttää 70 vuotta huhtikuussa 2024. Hän toimii itse kertojana teoksen äänikirjaversiossa, joka ilmestyy samaan aikaan painetun kirjan kanssa. Kirjan kustantaja Tammi on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä.

Heikki Silvennoisen elämäkertateos Nousut ja laskut ilmestyy 26. huhtikuuta 2024.