Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 04.07.2021

Hauhon musiikkijuhlilla 20-vuotisjuhlaa

Heinäkuun 7.-9. kuullaan jälleen Hauholla, Hattulassa ja Rengossa 20-vuotiaaksi kypsyneen festivaalin konsertteja. Kahdesta konserteista voi nauttia myös internetin välityksellä.

 

Hauhon musiikkijuhlat aloittaa kesäisen tapahtumaviikkonsa Rengon Pyhän Jaakon kirkosta. Keskiviikkona lavalla on "Nuori Taiteilija 2021" - tänä vuonna Briosa-jousikvartetti, ohjelmassaan Jaakko Kuusiston,
Sergei Prokofjevin ja Edvard Griegin jousikvartettoja.

 

Kuvassa on näkymä Hattulan kirkosta takaparvekkeelta. Kirkossa näkyy penkeissä yleisöä ja taustalla alttaria esiintyjineen.

Konsertti Hattulan kirkossa. Kuva: Hauhon musiikkijuhlat

 

"Nuori Taitelija" -stipendiaatti valittiin tänä vuonna jo yhdettätoista kertaa. Hauhon säästöpankin kulttuurisäätiön mahdollistaman perinteen tarkoitus on antaa nuorille lahjakkuuksille mielekkäitä
konsertointimahdollisuuksia ja mahdollistaa taloudellisella avustuksella jatko-opintoja. Aiempia stipendiaatteja ovat olleet mm. Sanna Iljin, Klaus Mäkelä, Tami Pohjola ja  Ossi Tanner.

Hattulan kirkossa torstaina 8.7. esiintyy festivaali residenssiyhtye Virtuosi di Kuhmo. Tämän huipputason jousiyhtyeen esiintymiset ovat perinteisesti keränneet tapahtuman suurimmat yleisöt.

Kiintoisinta antia tämän kesän konsertissa on varmasti yhtyeen Osmo Tapio Räihälältä tilaaman "Swarm"-teoksen kantaesitys. Myöskään brittiläisen Eugene Goossensin Concertinoa vuodelta 1928 ei liene viime
vuosikymmeninä - jos koskaan Suomessa kuultu. Konsertin päättää  Niels W. Gaden jousioktetto - paljon sukua tukijansa Felix Mendelssohnin suosikkiteokselle.

Perjantain 9.7. konsertit on suunniteltu hieman normaaleja lyhyemmiksi ja niitä on kaksin kappalein. Tarkoituksena on tarjota mahdollisimman monelle tilaisuus nauttia kiinnostavasta instrumentista huipputason
muusikoiden käsissä. Hauhon kirkossa konsertoi saksofonikvartetti Aava. Itse yhtye on vielä suhteellisen tuore, mutta sen jäsenet Joonatan Rautiola, Samu Metsänen, Kalle Oittinen ja Eero Saunamäki ovat varmasti tuttuja musiikin ystäville eri yhteyksistä.

Heinäkuun konsertteihin on vapaa pääsy, ennakkoilmoittautuminen festivaalin sivujen kautta on kuitenkin erittäin toivottavaa.

Viime vuoden konserttitaltioinneista saatu positiivinen palaute rohkaisi järjestäjät tänäkin vuonna tarjoamaan mahdollisuuden konserteista nauttimiseen kotoa käsin. Briosa-jousikvartetin ja Virtuosi di Kuhmon
konsertit voi katsoa festivaalin verkkosivujen kautta 10.7. ja 11.7.

Hauhon musiikkijuhlat jatkaa juhlavuoden viettoa 29.8. ja 25.9. Hauhon kirkossa  järjestettävillä konserteilla. Esiintyjät ja ohjelmisto julkaistaan festivaaliviikon loppupuolella.