Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 02.07.2020

Hauhon musiikkijuhlat tuo kiinnostavia konsertteja kuultavaksi Live-lähetyksissä ja radiossa

Hauhon musiikkijuhlat pystyy kuitenkin pitämään toimintaansa yllä tänäkin vuonna julkaisemalla kolme konserttikokonaisuutta kotisivuillaan. Myös Yle Radio1 välittää yhden viikon aikana taltioidun konsertin. Festivaalia järjestävät Mikko Ivars ja Olli Kilpiö näkevät konserttitaltioinneissa myös mahdollisuuden päästä lähemmäksi muusikoita ja nähdä kamarimusiikkiesityksen dynamiikkaa toisella tavalla kun normaalivuosien täysistä katsomoista käsin.

Kuvassa on Virtuosi di Kuhmo soittajat kuvattuna ylhäältä päin.  Soittajat ovat omissa vaatteissaan eivätkä ole soittamassa.

Kuva: Virtuosi di Kuhmo

 

Torstaina 2.7. julkaistavassa konsertissa Hauhon musiikkijuhlien residenssiyhtye Virtuosi di Kuhmo esittelee kolme kiinnostavaa teosta.

Arnold Krugin sekstetto vuodelta 1896 sai alkunsa sävellyskilpailun tehtävänannosta. Sävellyksessä tuli olla rooli kahdella viulurakentaja Alfred Stelznerin kehittämällä uudella jousisoittimella. Tällöin palkitun teoksen "Preis-Sextett" voi esittää kuitenkin myös Virtuosi diKuhmon tapaan tavanomaisemmalla kokoonpanolla ilman harvinaisia ”violotta” ja ”cellone” - soittimia.
Toinen saksalaistradition edustaja konsertissa on tasan sata vuotta sitten sävelletty Max Bruchin jousioktetto - toiselta nimeltään"konsertto jousille".

Aivan tuoreinta musiikkia ohjelmassa taas on brittiläisen Sally Beamishin tuoreen “Partita”-teoksen Suomen ensiesitys. Teoksen kantaesitys oli maineikkaan Academy of Saint-Martin-in-the-Fields -yhtyeen USA:n kiertueella viime lokakuussa.

Yle Radio1 lähettää konsertin keskiviikkona 8.7.

Hahkialan Kartano Hauholla on kesäisin musiikkijuhlien keskipiste. Tänä vuonna kuulijoille tarjotaan Kartanon musiikkisalista runsas kattaus kamarimusiikkia eri kokoonpanoille. Säveltäjänimiä ovat Clara Schumann,
Giovanni Bottesini, Lili Boulanger, Robert Schumann, W.A. Mozart sekä Louise Farrenc. Konsertti julkaistaan perjantaina 3.7.

Olosuhteiden salliessa kuullaan Kartanon kesäkahvilan yhteydessä myös pienimuotoisia musiikiesityksiä perjantaista sunnuntaihin. Viimeisimmän tiedon voi tarkistaa festivaalin kotisivulta.

Festivaali päättyy tänäkin vuonna Hahkialan Kartanon makasiiniklubille. Pääosassa on tällöin huipputason harpisti Laura Hynninen - myöskin kuvataiteilija, laulaja ja säveltäjä. Seuranaan hänellä on radion sinfoniaorkesterin soolofagotisti Otto Virtanen. Visuaalisten taideteosten lisäksi suorassa LauantaiLive-lähetyksessä lauantaina 4.7. voi nauttia Laura Hynnisen, Jarmo Saaren, Bartolomeo de Selma y Salaverden sekä Astor Piazzollan musiikista.

Kaikki konsertit ovat katsottavissa maksutta osoitteessa https://www.hauhofestival.fi/ myös festivaaliviikon jälkeen. Hauhon musiikkijuhlien järjestämisen mahdollistavat Hauhon ja Rengon säästöpankkisäätiöt sekä Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahasto.