Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 20.05.2021

Hannu Linnun ylikapellimestarikauden päättyy - erikoispitkä ohjelma Ylellä

Hannu Lintu johtaa viimeisen konserttinsa Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina 28.5. Musiikkitalossa. Musiikin lisäksi illan aikana nähdään Linnun kanssa työskennelleiden solistien, säveltäjien ja orkesterimuusikoiden haastatteluja. Heidän joukossaan ovat mm. Olli Mustonen, Magnus Lindberg ja alttoviulisti Ritva Kaukola.

Kuvassa on Hannu Lintu puolivartalokuvassa ja tausta on tumma.

Kuva: Kansallisooppera ja -baletti

 

Yle Teemalla, Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä lähetettävän yli kaksituntisen konsertin ohjelmassa on Ravelin Couperinin hauta, Samuel Barberin Knoxville, Summer 1915, Sebastian Hillin orkesteriteoksen kantaesitys ja Beethovenin 2. sinfonia. Solistina esiintyy ennakkotiedoista poiketen sopraano Christina Landshamer.
          
Loppuunmyytyjä saleja ja merkittäviä kiertueita

Hannu Linnun ja RSO:n vuonna 2013 alkanut yhteistyö on ollut hyvin menestyksekäs. Yleisömäärät Musiikkitalossa ovat kasvaneet koko Linnun kauden ajan ja orkesteri on saanut myös merkittäviä esiintymiskutsuja niin Berliiniin, Wieniin kuin Tokioonkin.

RSO on Linnun kaudella tiivistänyt yhteistyötään merkittävien suomalaisten säveltäjien, kuten Magnus Lindbergin, Sebastian Fagerlundin sekä Kaija Saariahon kanssa. Intendentti Tuula Sarotien mielestä uuden musiikin asema onkin Hannu Linnun myötävaikutuksella entisestään vahvistunut Suomessa.

Muita taiteellisia saavutuksia ovat olleet mm. vuosittainen kuoro-orkesteriteosten sarja, jossa on kuultu niin Mendelssohnin Elias, Haydnin Luominen kuin Schumannin Faustkin. Linnun ideoima säännöllinen RSO-festivaali saavutti heti suuren menestyksen ja Mahlerin sinfonioiden sarjaa soitettiin kaudella 2018‒2019 loppuunmyydyille saleille.