Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 12.02.2021

Hannaleena Haurun Fucking with Nobody valittu Yhdysvaltain merkittävimmän musiikki- ja mediatapahtuma South by Southwestin ohjelmistoon

Hannaleena Haurun satiirinen draamakomedia Fucking with Nobody on valittu arvostetun South by Southwest -festivaalin ohjelmistoon. Venetsian elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa saanut ja Seville European Film Festivalilla viime syksynä palkittu Fucking with Nobody on yksi harvoista kotimaisista festivaalille valituista elokuvista kautta aikojen. Elokuva on valittu festivaalin Global-esityssarjaan, joka esittelee monipuolisesti kiinnostavimpia kansainvälisiä elokuvantekijöitä ja teoksia ympäri maailman.

Austinissa, Texasissa järjestettävä SXSW tunnetaan Yhdysvaltain merkittävimpänä musiikki- teknologia- ja viihdealojen tapahtumana, ja se järjestetään tänä vuonna 16.-20. maaliskuuta virtuaalisesti pandemiatilanteesta johtuen.

 

Kuvassa on valokuvaaja selin ja hän kuvaa kahta nuorta naista, jotka leikkivät puristamalla toisiaan kasvoista.

Kuva: Lasse Poser

 

Haurun 2020-luvun rakkaus- ja parisuhdekäsityksiä humoristisella tavalla käsittelevä elokuva on yksi pandemia-ajan menestyneimmistä kotimaisista elokuvista ulkomailla. Suomen elokuvasäätiön kansainvälisen osaston päällikkö Jaana Puskala iloitsee elokuvan saamasta vastaanotosta:

”Fucking with Nobody on mahtava, uudenlainen ja raikas Suomi-elokuva esitettäväksi SXSW-festivaalilla. Tämä vahvan ja omintakeisen tekijän elokuva on toteutunut Venetsian elokuvajuhlien rahoituksella ja tarjoaa fantastisen sukelluksen nykyihmisen sielun sopukoihin.”

Myös elokuvan tuottaja, Elokuvayhtiö Aamun Emilia Haukka on riemuissaan elokuvan valinnasta South by Southwestin ohjelmistoon:

"Olemme todella iloisia valinnasta SXSW -festivaalille - tämä povaa todella hyviä levitysmahdollisuuksia elokuvalle maailmalla. Valinta on myös suuri kunnianosoitus koko Fucking with Nobodyn lahjakkaalle työryhmälle!"

Runsaasta kansainvälisestä menestyksestä huolimatta kotimaassa elokuva odottaa edelleen ensi-iltaansa suurimman osan elokuvateattereista pysyessä suljettuina rajoitusten vuoksi. Elokuvan oli tarkoitus tulla teattereihin olla jo viime joulukuussa, mutta nyt ensi-iltaa on siirretty aina sitä mukaa kun rajoituksiakin on päätetty jatkaa.

Fucking with Nobody on varsinainen taidonnäyte Haurulta, joka on paitsi ohjannut elokuvan, myös käsikirjoittanut sen yhdessä Lasse Poserin kanssa, ja näyttelee lisäksi elokuvan pääosaa. Elokuvassa nähdään myös muita kiinnostavia roolisuorituksia, mm. hiljattain Kikka-elokuvan pääosaan kiinnitetyltä Sara Melleriltä, sekä myös Kuopus-artistinimellä tunnetulta Pietu Wikströmiltä.