Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 10.03.2020

Hanna Brotheruksen MEN-tanssielokuva kertoo miesten välisestä kosketuksesta

Koreografi Hanna Brotheruksen tanssielokuva MEN ja prosessista kertova dokumentti Kun mieheen koskee ti käsittelevät vaiettua aihetta, miesten välistä kosketusta ja koskettamattomuutta.

 

Hanna Brotheruksen MEN-tanssielokuva kertoo miesten välisestä kosketuksesta

Kuva: Eläkeliitto

Eläkeliiton, Maaseudun Sivistysliiton ja Hanna Brotherus Companyn yhteistyössä tuottama MEN julkaistiin tiistaina 3.3. ja esitetään myöhemmin myös YLEn kanavilla sekä YLE Areenassa.

- Eläkeliitto haluaa osaltaan olla edistämässä monipuolista kulttuuritoimintaa ja sitäkin kautta kannustaa ikäihmisiä aktiivisiksi toimijoiksi yhteiskunnassa. Tämä projekti on ollut hedelmällinen ja sopii mainiosti Kulttuuria kaiken ikää -toimintaan, jonka päätavoitteena on eri elämänvaiheissa olevien ikäihmisten yhteisöllisyyden vahvistaminen kulttuurin keinoin, toteaa kulttuurisuunnittelija Jussi Hietala Eläkeliitosta.

MEN-elokuvan teemana on miesten välinen kosketus. Elokuvassa nähdään yhdeksän erilaisista taustoista tulevaa 12—85-vuotiasta suomalaista miestä. Heidän joukossaan on mm. palomestari, postimies, lukiolainen ja eläkeläinen. Tanssielokuva MENin tekoprosessista kuvattiin myös dokumenttielokuva Kun mieheen koskee. Dokumenttielokuvassa nähdään, kuinka miehet harjoittelivat elokuvaa varten silmiin katsomista, hengittämistä sekä toisen ja oman kehon koskettamista.

- Työni ydin on toisen ihmisen kohtaamisessa. Kun koreografina ajattelen suomalaista miestä, mietin yksinäisyyttä. Kun katson valmista elokuvaa, ihmettelen erillisyyttä ja hiljaisuutta, kertoo tanssielokuvan ohjaaja Hanna Brotherus.

 

Tanssielokuva MEN (4 min 27 sek)

 

 

Dokumenttielokuva Kun mieheen koskee (11 min 26 sek)