Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 14.06.2023

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri Dingo-huumassa

Dingo-ilmiö villitsee kesällä 2023 Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa. ”Näin tulee todellakin tapahtumaan. Vanhana Dingo-fanina voin ehdottomasti suositella itse Dingo-musikaalia. Se on huikea esitys, joka on osa suomirockin historiaa. Esityskauden kruunaavat alkuperäisen Dingon keikat ja Sing Along -esitykset!”, kertoo kesäteatteria pyörittävä Otto Kanerva hymyssä suin.

 

Kuvassa on Dingo-musikaalin juliste ja siinä on harmaata tiiliseinää ja piirretty Neumannin violetin keltainen profiili.  Alla on on teksti Dingo ja musikaali.

Kuva: Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri

 

Kaisa Kuikkaniemen ja Otto Kanervan kirjoittama Dingo-musikaali kertoo uskomattoman kiihkeän ja nopean menestystarinan, jossa ilmiötä käsitellään bändin keulahahmon Pertti ”Nipa” Neumannin kautta. Suomi koki jotain ainutlaatuista vuonna 1984, kun porilaisen Dingon Sinä ja minä -kappaleen musiikkivideo näytettiin Levyraadissa. Hysteria sai alkunsa ja rikkoi kaikki sen aikaiset konsertti- ja levymyyntiennätykset. Vuonna 1986 menestyskokoonpano ilmoitti hajoavansa. Uutinen oli niin suuri, että sitä käsiteltiin kaikkialla television uutisia ja ajankohtaisohjelmia myöten.

Dingo-musikaalin rooleissa nähdään jälleen erinomaisesti laulava, loistava näyttelijäkaarti sekä huippumuusikoista koostuva livebändi. Tarinan päähenkilöä esittää Joel Mäkinen. Muissa rooleissa nähdään Sanni Reilin, Eppu Salminen ja Sinikka Salminen sekä Patrik Hvitsjö, Pyry Smolander, Taneli Läykki ja Olli Tulkki.

Esityksen ensi-ilta on 28.6.2023 ja kesä huipentuu elokuun puolivälin Sing Along -näytöksiin. Sing Along -näytöksissä biisien tekstit striimataan esiintymislavalla oleville näytöille. Yleisön ei siis tarvitse yhtään hillitä itseään, vaan saa ihan luvan kanssa laulaa kappaleita mukana! ”HUK toimii Sing Along -näytöksissä uranuurtajana, sillä tällaista ei ole tietääkseni aiemmin tehty missään kesäteatterissa” pohtii Otto Kanerva.

Heinäkuussa Kaupunginpuistoon astelee myös Dingo! Se aito ja alkuperäinen Neumannin luotsaama Dingo on pysytellyt maamme tunnetuimpien esiintyjien joukossa jo 40 vuoden ajan. Settilista koostuu ajattomista megahiteistä toisensa perään: Autiotalo, Levoton Tuhkimo, Sinä ja minä, Nahkatakkinen tyttö jne. Tämä upea Emma-palkittu bändi astelee Kaupunginpuistoon ja kesäteatterin lavalle la 22.7. (K-18) ja su 23.7. (ikärajaton).