Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 30.08.2020

Hämeenlinnan Teatteri tarjoaa Maratontanssit

Maratontanssit-näytelmä perustuu Horace McCoyn teokseen They Shoot Horses, Don´t They?Kirjan pohjalta on tehty saman niminen elokuva Ammutaanhan hevosiakin (suom.), joka voitti ilmestyessään vuonna 1969 Oscarin parhaasta miessivuosasta ja elokuva on valittu maailman 100 parhaan elokuvan joukkoon New York Timesin kriitikoiden toimesta.

Kuvassa ovat vauhdikkaassa kohtauksessa edessä Antti Peltola, Sinikka Salminen, takana Jussi Lampi ja Jussi Seppälä.

Edessä Antti Peltola ja Sinikka Salminen, takana Jussi Lampi ja Jussi Seppälä. Kuva: Tapio Aulu

 

30-luvun Maratontanssit oli kuin nykyajan tosi-tv. Syvän laman ja työttömyyden kurimuksessa unelmoitiin kuuluisuudesta ja tähteydestä. Ympäri Amerikkaa nuoret lähtivät koettamaan onneaan maratontanssien nimellä kulkeviin kilpailuihin. Palkinnot olivat hyviä ja mikä parasta, Hollywoodin kykyjenetsijät kävivät näissä tansseissa etsimässä uusia tähtiä.

”Maratontansseissa on loistavia rooleja näyttelijöille, se on koskettava, hauska, viihdyttävä, siinä on upea musiikki 30-luvun suosittuja sävelmiä uusin sovituksin ja ennen kaikkea teksti on loistava.

Maratontanssit on yhtä aikaa musikaali, puhenäytelmä, dekkari ja tanssiesitys. Teatteria! Ilman konstailua. Teatteria niin kuin minä sen näen ja koen. Elävien ihmisten elävää ja tunteikasta teatteria. Katsojille kokemus, jonka haluaa nähdä uudestaan”.

Maratontanssit -musiikkinäytelmä ensi-ilta 3.9. Hämeenlinnan Teatterin päänäyttämö

Suomennos Esko Elstelä
Ohjaus Ilkka Heiskanen
Kapellimestari Antti Paranko
Koreografia Tuovi Rantanen

Rooleissa
Jussi Lampi, Birgitta Putkonen, Jarkko Tiainen, Antti Peltola, Sinikka Salminen, Katariina Kuisma-Syrjä, Johanna Reilin, Toni Wahlström,
Henrietta Korvenoja, Emppu Jurvanen, Marika Laine, Aleksi Rantanen, Emmi Vainio, Karoliina Käppi

Muusikot
Antti Paranko, Kalle Penttilä, Jussi Seppälä, Jari Salminen/ Lauri Malin