Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 19.10.2021

The Great Horn -konsertissa Mikkelissä solistisoittimena todellinen harvinaisuus

Mikkelin kaupunginorkesterin konsertissa torstaina 21.10. on soolosoittimena todellinen harvinaisuus, kun Carlo Torlontano alppitorvineen saapuu solistiksi. Erkki Lasonpalon johtamassa konsertissa kTheuullaan Flint Juventino Beppen, Arvo Pärtin, Giovanni D’Aguilan, Anton Zimmermannin sekä Antonín Dvořákin teoksia.

Mikkelin The Great Horn -konsertin soolosoittimena on todellinen harvinaisuus kun Carlo Torlontano alppitorvineen on solistina.

The Great Horn -konsertti 21.10.2021 Mikkelissä. Kuva: Mikkelin kaupunginorkesteri

The Great Horn -konserttiin saapuu solistiksi italialainen Carlo Torlontano alppitorvineen. Konsertin erikoisuuksiin sisältyy myös kapellimestari Erkki Lasonpalon kunnostautuminen putkikellojen soitossa. Alkusoittona kuullaan Flint Juventino Beppen koskettava, ajattomia sävyjä soiva Heart. Solistinumeroina soivat Arvo Pärtin Pari intervallo. Kyseessä on Torlontanon tekemän alppitorvisovituksen kantaesitys. Giovanni D’Aguilan Torlontanolle säveltämä The Great Horn of Helm, jonka inspiraationa on Taru sormusten herrasta -saaga, sekä Anton Zimmermannin varhainen, noin vuoteen 1760 paikannettu Sinfonia Pastoritia alppitorvelle ja jousiorkesterille. Konsertin päättää Antonín Dvořákin rakastettu Serenadi jousiorkesterille.

Carlo Torlontano on taustaltaan käyrätorvensoittaja. Käyrätorvea hän on soittanut Italia radion televisio-orkesteri RAI:ssa sekä San Carlo Teatron orkesterissa Napolissa. Solistiuransa hän on kuitenkin tehnyt alppitorven soittajana. Torlontano on tuonut alppitorven suuren yleisön tietoisuuteen nimenomaisesti konserttisalien solistisoittimena ja hälventänyt näin vanhentuneita mielikuvia alkujaan vuoristojen väliseen merkinantoon kehitetystä soittimesta.

Erkki Lasonpalo johtaa Mikkelin The Great Horn -konsertin 21.10.2021.

Erkki Lasonpalo. Kuva: Pihla Liukkonen

Kapellimestari Erkki Lasonpalo on Mikkelin kaupunginorkesteri pääkapellimestari. Valmistuttuaan erinomaisin arvosanoin Sibelius-Akatemian kapellimestari luokalta, hän on lähes johtanut kaikkia suomalaisia orkestereita. Hän toimii myös Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Heinäveden musiikkipäivien sekä Sinfoniaorkesteri Vivon taiteellisena johtajana.

 

THE GREAT HORN

to 21.10.2021  Mikaeli

Erkki Lasonpalo, kapellimestari

Carlo Torlontano, alppitorvi

Flint Juventino Beppe: Heart op. 27 nro 5

Anton Zimmermann: Sinfonia Pastoritia G-duuri

Arvo Pärt: Pari intervallo alppitorvelle ja jousille, sov. C. Torlontano

Giovanni D’Aguila: The Great Horn of Helm

Antonín Dvořák: Serenadi jousiorkesterille E-duuri op. 22