Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 02.03.2023

Glenn Clkose tähdittää Suomessa kuvattavaa Tove Janssonin Kesäkirja-teokseen pohjautuvaa elokuvaa

Glenn Close ja Anders Danielsen Lie tähdittävät Tove Janssonin rakastettuun Kesäkirja-teokseen perustuvaa elokuvaa. Charlie McDowellin ohjaaman ja Robert Jonesin käsikirjoittaman elokuvan kuvaukset alkavat tulevana kesänä Suomessa. Helsinki-filmi mukana tuottamassa elokuvaa.

Kuvassa on Glenn Glose kasvokuvassa ja hänellä on musta glitterinen jakku päällään.

Kuva: Lev Radin

 

Kansainvälisen yhteistuotannon suomalainen osatuottaja on Helsinki-filmi, joka on tuottanut myös Janssonin elämään pohjautuvan Tove-menestyselokuvan. Suomessa Kesäkirja-elokuvan levittää ja markkinoi Aurora Studios.

“Olemme onnellisia saadessamme toteuttaa tämän upean hankkeen. Se on suuri mahdollisuus ja samalla suuri vastuu. Kesäkirja on suomenruotsalaisen ja myös suomalaisen kirjallisuuden kruununjalokivi, joka ansaitsee tulla tehdyksi kauniisti ja oikein.”

Aleksi Bardy
Kesäkirja-elokuvan tuottaja, Helsinki-filmi

Ohjaaja Charlie McDowell odottaa elokuvan kuvauksia Suomessa sekä Closen ja Danielsen Lien kanssa työskentelemistä.

"Tove Janssonin Kesäkirja on lempikirjojani. On suuri kunnia tuoda se valkokankaille ja päästä kuvaamaan kauniissa Suomessa.

Työskenteleminen Glenn Closen kanssa on pitkäaikainen unelmani. Ihailen hänen paneutumistaan ja tarkkaavaisuuttaan, valtaisaa monipuolisuuttaan sekä vangitsevaa läsnäoloaan niin lavalla kuin valkokankaalla.

Anders Danielsen Lie on minulle tuttu Joachim Trierin elokuvien kautta. Hän on pohjoismaisista näyttelijöistä yksi suosikeistani. En osaa kuvitella rinnalleni parempaa kaksikkoa."

Charlie McDowell
Kesäkirja-elokuvan ohjaaja

Kesäkirjan ilmestymisestä tuli viime vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Se kertoo maagisen ja elämää kohottavan tarinan Sophia-tytöstä ja tämän isoäidistä, jotka viettävät kesän pikkuisella saarella Suomenlahdella. Vuonna 1972 julkaistua kirjaa ovat pitäneet mestariteoksena niin kriitikot kuin lukijatkin, ja se on käännetty 35 kielelle.

Tove Janssonin veljentytär Sophia Janssonin mukaan tarinan tuominen valkokankaalle on hänelle henkilökohtaisesti hyvin koskettavaa.

"Kesäkirja on rakas monille lukijoille ympäri maailman ja sillä on erityinen paikka sydämessäni. Sen jokainen sana herättää eläviä lapsuusmuistoja rakkaasta isoäidistäni — hänen äänensä, hänen tapansa suhtautua saareen ja liikkua saarella. On fantastista ja henkilökohtaisella tasolla syvästi liikuttavaa vihdoin nähdä tämän tarinan heräävän eloon valkokankaalla."

Sophia Jansson
Tove Janssonin veljentytär
Taiteellinen johtaja, Moomin Characters Oy Ltd